Συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος για την δολοφονία της ακτιβίστριας ΛΟΑΤΚΙ στην Αγία Πετρούπολη

Συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος για την δολοφονία της ακτιβίστριας ΛΟΑΤΚΙ στην Αγία Πετρούπολη

Η ηλικίας 41 ετών ακτιβίστρια της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ Ελένα Γκριγκόριεβα είχε δεχθεί επανειλημμένα απειλές κατά το παρελθόν

Η ρωσική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν δεύτερο ύποπτο για την δολοφονία της ακτιβίστριας Ελένα Γκριγκόριεβα, το πτώμα της οποίας είχε βρεθεί πριν από μέρες σε συνοικία της Αγίας Πετρούπολης και έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι

Πρόσφατα η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ως βασικός ύποπτος για την δολοφονία της Γκρογκόριεβα συνελήφθη ένας άνδρας από την Κιργιζία, ο Νταβρόν Μουχαμέντοφ, γεννηθείς το 1981, ο οποίος είχε καταδικαστεί για χουλιγκανισμό. Ο Μουχαμέντοφ στις 26 Ιουλίου τέθηκε υπό κράτηση.

Η ηλικίας 41 ετών ακτιβίστρια της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ Ελένα Γκριγκόριεβα είχε δεχθεί επανειλημμένα απειλές κατά το παρελθόν, για τις οποίες είχε ενημερώσει την αστυνομία, η οποία όμως αδιαφόρησε, όπως δήλωσε άτομο από το περιβάλλον της.

Ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ντινάρ Ιντρίσοφ σε ανάρτησή του στο Facebook είχε αναφέρει ότι η Ελένα Γκριγκόριεβα ήταν μια ακτιβίστρια του δημοκρατικού και αντιπολεμικού κινήματος και του κινήματος των ΛΟΑΤΚΙ, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα είχε πέσει θύμα βίας, ενώ δέχονταν απειλές ότι θα την δολοφονήσουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...