Νεκρός ο γιος του ιδρυτή της Αλ Κάιντα, Χαμζά Μπιν Λάντεν

Νεκρός ο γιος του ιδρυτή της Αλ Κάιντα, Χαμζά Μπιν Λάντεν

Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε

Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται, ότι έχει περιέλθει σε γνώση της Ουάσινγκτον ο θάνατος του γιου και πιθανού διαδόχου του Οσάμα Μπιν Λάντεν στην ηγεσία της Αλ Κάιντα, Χαμζά Μπιν Λάντεν, όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Συγκεκριμένα, τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο NBC, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία τους, ότι ο Χαμζά Μπιν Λάντεν έχει σκοτωθεί, χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του ή αν υπήρξε αμερικανική εμπλοκή. Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν έκανε την τελευταία του δημόσια δήλωσή του στον διαδικτυακό βραχίονα της Αλ Κάιντα το 2018, απειλώντας με επίθεση τη Σαουδική Αραβία και απευθύνοντας έκκληση για την ανατροπή της μοναρχίας στη χώρα. Έκτοτε η τύχη του αγνοείται.

Ο Χαμζά Μπιν Λάντεν γεννήθηκε το 1989 στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και σύμφωνα με το FBI είχε δεσμούς με τρομοκρατικές ομάδες, ενώ ταξίδευε συχνά μεταξύ Αφγανιστάν, Πακιστάν, Συρίας και Ιράν. Ο Χάμζα ήταν παντρεμένος με την κόρη ενός ηγετικού ηγέτη της Αλ Κάιντα, του Αμπντουλάχ Αχμέντ Αμπντουλά, ο οποίος είναι γνωστός με το ψευδώνυμο Αμπού Μουχάμαντ αλ Μασρί. Ο Αμπντουλάχ καταζητείται για τις βομβιστικές επιθέσεις σε πρεσβείες στην Κένυα και την Τανζανία το 1998.

Παρακαλούμε περιμένετε ...