Επίθεση Μπαγίς στον Μητσοτάκη για το Κυπριακό: Εικάζω ότι έχει πρόβλημα μνήμης

Επίθεση Μπαγίς στον Μητσοτάκη για το Κυπριακό: Εικάζω ότι έχει πρόβλημα μνήμης

«Βρίσκεται σε σύγκρουση με τους ελληνοκυπρίους που ψήφισαν ενάντια στο σχέδιο Ανάν και απαίτησαν έτσι να μείνουν τουρκικά στρατεύματα στο νησί»

Επίθεση στην πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και επικεφαλής διαπραγματευτής στην ενταξιακή διαδικασία με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς, μιλώντας στο TRT World.
Απαντώντας στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού από την Κύπρο ότι δεν θα λυθεί το Κυπριακό όσο παραμένουν τουρκικά στρατεύματα στο νησί, τον κατηγόρησε για... αμνησία και σύγκρουση με τους ελληνοκύπριους.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως «Εικάζω ότι ο πρωθυπουργός κ Μητσοτάκης έχει πρόβλημα μνήμης και βρίσκεται σε σύγκρουση με τους ελληνοκυπρίους που ψήφισαν ενάντια στο σχέδιο Ανάν και απαίτησαν έτσι να μείνουν τουρκικά στρατεύματα στο νησί, όχι μόνο τουρκικά αλλά επίσης ελληνικά και βρετανικά στρατεύματα θα είχαν φύγει τώρα εάν δεν είχε απορριφθεί το σχέδιο Ανάν από μια μεγάλη μερίδα Ελληνοκυπρίων.

Ο ήλιος λάμπει πάνω από δύο λειτουργικές δημοκρατίες σε αυτό το όμορφο νησί κάθε πρωί.

Σε αυτό το στάδιο εγγυητές και η διεθνής τάξη ή μπορούν να ενώσουν αυτές τις δύο πολύ επιτυχημένα λειτουργικές δημοκρατίες κάτω από μια ομπρέλα ή να καθιερώσουν μια κατάσταση δύο κρατών στον νησί ακόμα και πριν το Ισραήλ και την Παλαιστίνη».