Ράμα: Δεν έχω ούτε σταγόνα ελληνικού αίματος

Ράμα: Δεν έχω ούτε σταγόνα ελληνικού αίματος

«Κανένα από τα κύτταρά μου δεν είναι ελληνικό»

Κατά τη σημερινή συνδιάσκεψη τύπου με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, δέχθηκε ερώτηση για τη καταγωγή του και κατά πόσο έχει ελληνικές ρίζες από τη πλευρά της μητέρας του.

Ο δημοσιογράφος που του έθεσε την ερώτηση αναφέρθηκε σε παλαιότερη δήλωση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ότι ο κ. Ράμα έχει και ελληνική καταγωγή.

«Δεν θα ήθελα να επιδοθώ σε πολεμικές. Τα κουτσομπολιά με το γείτονα είναι εύκολο πράγμα. Δεν θα ένιωθα καθόλου στενοχώρια αν θα είχα κι ένα μέρος ελληνικού αίματος, αλλά δεν έχω κανένα κύτταρο ελληνικό. Εγώ έχω στις φλέβες μία ανάμιξη αίματος. Και δεν θα ένιωθα καθόλου στενοχώρια αν είχα κι ένα μέρος ελληνικού αίματος, αλλά δεν έχω κανένα κύτταρο, δεν έχω καμιά καταβολή. Ενώ έχω κάποιες άλλες καταβολές. Όπως έχω, λόγου χάρη, καταβολές από τη Σκόδρα, τη Μιρντίτα, το Βεράτι, το Βούνο. Επίσης θα ήθελα να πω ξεκάθαρα ότι για μένα οι Αλβανοί ορθόδοξοι δεν είναι Έλληνες ορθόδοξοι. Για να είμαστε ξεκάθαροι και γι αυτό. Επειδή από θρησκευτική άποψη έχω και καθολική και ορθόδοξη καταβολή και, εξαιτίας της βούλησης της γιαγιάς μου, ο ίδιος είμαι καθολικός, θα ήθελα να υπογραμμίσω ξεκάθαρα: Εμείς αυτό το κομμάτι το έχομε ξεχωρίσει, εκείνοι το έχουν κοινό. Εν τω μεταξύ, τα αδέρφια μας της Μειονότητας είναι έλληνες κι ορθόδοξοι. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις, οι επιθυμίες και οι στόχοι είναι οι καλύτεροι δυνατοί. Θέλουμε τη φιλία, την κατανόηση και το σεβασμό, διότι οι σχέσεις δεν εξαρτούνται από την καταγωγή οποιουδήποτε βρίσκεται στην εξουσία. Αυτό δεν έχει σημασία» απάντησε ο κ. Ράμα όπως αναμεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...