Οζερσάι: Ξεπερασμένη η δήλωση Μητσοτάκη για τερματισμό της κατοχής στην Κύπρο

Οζερσάι: Ξεπερασμένη η δήλωση Μητσοτάκη για τερματισμό της κατοχής στην Κύπρο

Ο τουρκικός στρατός επενέβη για να εμποδίσει το επιχειρουμενο πραξικόπημα από την Ελλάδα, υποστήριξε ο ΥΠΕΞ των κατεχομένων

«Ξεπερασμένη» χαρακτήρισε τη σημερινή δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τερματισμό της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, ο λεγόμενος «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, υποστήριξε ότι ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στην Κύπρο, ως αποτέλεσμα της απόπειρας πραξικοπήματος από την Ελλάδα και παραβίασης του συντάγματος. Ο Κουντρέτ Οζερσάι ισχυρίστηκε, ότι ο τουρκικός στρατός επενέβη «για να τερματίσει μια εισβολή».

Επίσης υποστήριξε, ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εντοπίσει παράνομες δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, θα πρέπει να κοιτάξει στις «μονομερείς ενέργειες των Ελληνοκυπρίων».

Για τα Βαρώσια ανέφερε, πως εάν οι Ελληνοκύπριοι είχαν αξιοποιήσει τις ευκαιρίες για συνολική λύση, δεν θα υπήρχε το πρόβλημα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και το μέλλον της Κύπρου θα ήταν διαφορετικό. «Οι Ελληνοκύπριοι, είπε ο Κουντρέτ Οζερσάι, δεν έχουν το δικαίωμα να λένε οτιδήποτε για τα Βαρώσια» και πρόσθεσε πως «οι πρώην κάτοικοι της πόλης είναι ενδιαφερόμενο μέρος, η ελληνοκυπριακή ηγεσία και η Ελλάδα όμως δεν είναι ενδιαφερόμενα μέρη, ούτε συνομιλητές σε αυτό το θέμα».