«Περπατώ και με φωνάζουν βιαστή», δηλώνει κατηγορούμενος για την υπόθεση της Αγίας Νάπας

«Περπατώ και με φωνάζουν βιαστή», δηλώνει κατηγορούμενος για την υπόθεση της Αγίας Νάπας

Mε μηνύσεις απαντούν οι Ισραηλινοί στη 19χρονη Βρετανίδα για τις ψευδείς κατηγορίες

Η ανατροπή που σημειώθηκε στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού που ψευδώς- όπως αποδείχθηκε- κατήγγειλε μία 19χρονη Βρετανίδα στην Αγία Νάπα εις βάρος 12 Ισραηλινών, φαίνεται ότι θα έχει συνέχεια στα δικαστήρια, αυτή τη φορά με την νεαρή κοπέλα στη θέση της κατηγορουμένης.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, οι επτά νεαροί επέστρεψαν στο Ισραήλ, με μερικούς από αυτούς να ορκίζονται ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον της Βρετανίδας τουρίστριας.

Η εξέλιξη με τους επτά ήρθε μερικές ημέρες μετά την απελευθέρωση άλλων πέντε Ισραηλινών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για την ίδια υπόθεση. Μάλιστα, έξω από το δικαστήριο περίμεναν οι οικογένειές τους, οι οποίες χόρευαν και τραγουδούσαν παραδοσιακά τραγούδια.

Κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο του Ben Gurion γιόρτασαν την απελευθέρωσή τους και δήλωσαν ότι δεν μετάνιωσαν τίποτα. Μάλιστα, άνοιξαν σαμπάνιες και φώναζαν «ο λαός του Ισραήλ ζει» αλλά και υβριστικά σχόλια για τη Βρετανία.

Ο Yona Golub, ένας εκ των πέντε Ισραηλιτών, ανέφερε σε Ισραηλινά ΜΜΕ ότι ήρθε να χαιρετίσει τους φίλους του, ενώ δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της Βρετανίδας.

«Θα της κινήσουμε αγωγή για ψυχική βλάβη και λίβελο. Περπατώ στον δρόμο και ο κόσμος με φωνάζει βιαστή. Βρισκόμουν μαζί με δύο φίλους, οι οποίοι είχαν συλληφθεί και τότε με συνέλαβαν και μένα. Ήξερα ότι οι φίλοι μου βρίσκονταν στο δωμάτιο, αλλά εγώ δεν ήμουν, δεν ήξερα το κορίτσι».

«Η αλήθεια έχει λάμψει. Ο εφιάλτης έχει τελειώσει. Έχω περάσει δύσκολες ημέρες. Χάρηκα πολύ όταν άκουσα ότι θα με άφηναν ελεύθερο», συμπλήρωσε.

Σε δηλώσεις του στο Channel 13 ο κύριος ύποπτος ανέφερε ότι «η αλήθεια έχει αποκαλυφθεί. Ο Θεός θα την τιμωρήσει. Δεν μας νοιάζει πότε θα πάει στο δικαστήριο, μας νοιάζει μόνο ότι έχει συλληφθεί. Όλοι οι έφηβοι που έρχονται στην Αγία Νάπα πρέπει να είναι προσεκτικοί».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης Yaniv Habari και Nir Yaslovitzh εξήγησαν στους δημοσιογράφους ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον της 19χρονης.

«Θα κινηθούμε νομικά για κάθε περίπτωση ξεχωριστά για τις ψευδείς κατηγορίες για κάθε μέρα και κάθε στιγμή στη φυλακή», ανέφερε ο Habari.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η κυπριακή αστυνομία είχε εντοπίσει σε προσωπικό λογαριασμό ενός εκ των Ισραηλιτών τη Βρετανίδα σε βίντεο, στα οποία φαινόταν να χαμογελάει μαζί τους.

Μάλιστα, το Channel 12 αναφέρει ότι ο λόγος που προχώρησε στην καταγγελία η Βρετανίδα ήταν επειδή την είχαν διώξει από το δωμάτιο τους και είχε νιώθει προσβεβλημένη. Τότε πήγε κάτω και βρήκε δύο φίλους της, οι οποίοι την είχαν συμβουλέψει να προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία.