Η μυστική ζωή των γυναικών της Σαουδικής Αραβίας

Η μυστική ζωή των γυναικών της Σαουδικής Αραβίας

Το έργο της Jeddah Diary προσφέρει μια ματιά στις ζωές των γυναικών που σπάνια βλέπουμε χωρίς μπούργκα

«Αυτό που προσπάθησα να κάνω είναι πραγματικά να δείξω στους ανθρώπους την εμπειρία μου, εξηγώντας στον θεατή τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις μπούργκες». Από το 2009 έως το 2010, η Olivia Arthur φωτογραφίζει γυναίκες στη Σαουδική Αραβία. Μερικές καλύφθηκαν πλήρως, άλλες της επέτρεψαν να τις φωτογραφίσει να χαλαρώνουν στο σπίτι ή να χορεύουν σε πάρτι, εφόσον δεν έδειχνε τα πρόσωπά τους.

«Αυτή ήταν μεγάλη τιμή για μένα - ότι θα με εμπιστευόταν και θα με έβαζαν στους κόσμους τους», λέει η φωτογράφος του πρακτορείου Magnum στο παρακάτω βίντεο, μέρος της σειράς του BBC Culture Through the Lens. «Προσπαθούσα να καταλάβω την επιθυμία τους για ιδιωτικότητα και τι σήμαινε να είναι εντάξει με την εμφάνισή μου και τι δεν είναι».

Στο τέλος, αναφέρει, πως μέσα από αυτή τη δουλειά της αποκαλύπτει τις αδέξιες προσπάθειές της να κατανοήσει τον κόσμο τους. «Με κάποιο τρόπο, γελάω με τον εαυτό μου για το ότι δεν καταλαβαίνω ή δεν μπορούσα να κατανοήσω τι συμβαίνει γύρω μου, φέρνοντας μια ελαφρότητα σε αυτό που είναι, εν μέρει, μια πολύ βαριά ιστορία».