Νέα στοιχεία στο φως για τον ομαδικό βιασμό στην Κύπρο

Νέα στοιχεία στο φως για τον ομαδικό βιασμό στην Κύπρο

Στις έρευνες μπαίνει και η Interpol

Με τη συνδρομή τις Interpol συνεχίζονται οι έρευνες για την καταγγελία του ομαδικού βιασμού Βρετανίδας από ισραηλινούς τουρίστες στην Αγία Νάπα στην Κύπρο σύμφωνα με το sigmalive που επικαλείται δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδα Haaretz η οποία συμπληρώνει ότι η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει άλλους 3 υπόπτους Ισραηλινούς για την καταγγελία του βιασμού, το dna των οποίων εντοπίστηκε στη σκηνή. Οι 3 δεν έχουν συλληφθεί μαζί με τους 12 όπως σημειώνει η εφημερίδα ενώ άλλα Μέσα αναφέρουν ότι οι 3 νέοι ύποπτοι ενδεχομένως να έχουν φύγει από την Κύπρο και να βρίσκονται ήδη στο Ισραήλ.

Τα ισραηλινά Μέσα αναφέρουν ότι Κύπριοι ανακριτές αναμένεται να πάνε στο Ισραήλ και να ζητήσουν από ταξιδιωτικά γραφεία όπως παραδώσουν λίστες με τουρίστες οι οποίοι διέμεναν στο συγκεκριμένο συγκρότημα διαμερισμάτων τις μέρες όπου έγινε η σχετική καταγγελία. Στη συνέχεια όπως συμπληρώνει το Channel 12 θα λάβουν δείγματα dna προκειμένου να ταυτίσουν με τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στη σκηνή.

Το δημοσίευμα της Haaretz επικαλούμενο πληροφορίες, αναφέρει ότι η Αστυνομία δεν γνωρίζει τις ταυτότητες των τριών νέων υπόπτων ενώ συμπληρώνει, εντοπίστηκαν δείγματα dna δυο εκ των επτά κρατούμενων νεαρών στο δωμάτιο όπου φέρεται να έγινε ο βιασμός. Εντοπίστηκε και ένα τρίτο dna ενός προσώπου, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη. Η Haaretz λέει ότι τα δείγματα dna που λήφθηκαν από τα ρούχα της 19χρονης Βρετανίδας ταυτίζονται με έναν άλλο ύποπτο και πάλι αγνώστου ταυτότητας. Επιπρόσθετα στη Βρετανίδα εντοπίστηκαν δείγματα dna κρατουμένων, οι οποίοι ανακρινόμενοι αρνήθηκαν ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί της.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν σύμφωνα πάντα με τα ισραηλινά δημοσιεύματα και άλλες εξετάσεις dna. Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους 36 καταθέσεις ενώ αναμένεται να λάβουν άλλες 20 και καθοριστικό ρόλο αναμένεται να έχει η μαρτυρία της ίδιας της παραπονούμενης. Οι Αρχές έχουν συλλέξει διάφορα τεκμήρια από το δωμάτιο στην Αγία Νάπα ενώ όπως αναφέρουν τα ισραηλινά Μέσα το συγκεκριμένο δωμάτιο δόθηκε σε άλλους επισκέπτες, χωρίς προηγουμένως να έχει καθαριστεί.

Άλλο δημοσίευμα από τον ισραηλινό Τύπο αναφέρει ότι το επίμαχο βράδυ, ο βασικός ύποπτος είχε αγνοήσει τις παρακλήσεις της παραπονούμενης να σταματήσει και ακολούθως έγινε βίαιος. Τότε ήταν που ο ύποπτος σύμφωνα με τα ισραηλινά Μέσα, φώναξε τους φίλους του να μπουν μέσα στο δωμάτιο. Κάποιοι εξ αυτών παρακολουθούσαν, άλλοι παρέμβηκαν στην συμπλοκή και άλλοι βιντεοσκοπούσαν την σκηνή στα κινητά τους.