Κόσμος

Υπόθεση ομαδικού βιασμού: «Ήταν ένας εφιάλτης, δεν θα επιστρέψω ποτέ στην Κύπρο»

Τι αναφέρουν οι Ισραηλινοί που αφέθηκαν ελεύθεροι και γύρισαν στη χώρα τους

Τη στιγμή που για τους επτά υπόπτους για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού που κατήγγειλε η 19χρονη βρετανίδα στην Αγία Νάπα, διατάχθηκε σήμερα υπό εξαήμερη κράτηση, οι τρεις εκ των πέντε Ισραηλινών που αφέθηκαν ελεύθεροι την Πέμπτη (αφού δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία από τα αποτελέσματα DNA), αναχώρησαν από την Κύπρο το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, βρίσκονται ήδη στο Ισραήλ και «έσπασαν τη σιωπή τους» μιλώντας σε τοπικά Μέσα.

«Δεν ξέρω τι έχουν κάνει, εάν έχουν κάνει οτιδήποτε. Δεν ξέρω τίποτα», ανέφερε στην Arutz Sheva ένας εκ των τριών νεαρών που έχουν πάει στο Ισραήλ.

Ο πατέρας ενός από των Ισραηλιτών, ο οποίος έσπευσε να υποδεχτεί τον γιο του χθες στο διεθνές Αεροδρόμιο Ben Gurion, ανέφερε στο ίδιο μέσο «θα πάμε τώρα στο σπίτι και θα τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω μας».

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Nir Yaslovitz, ένας εκ των δικηγόρων υπεράσπισης κάποιων από των υπόπτων, είχε σχολιάσει ότι η απελευθέρωση των πέντε νεαρών «είναι η πρώτη ρωγμή στην ιστορία της 19χρονης Βρετανίδας».

Την Παρασκευή σύμφωνα με τη Maariv άλλοι δύο Ισραηλίτες επέστρεψαν στο Ισραήλ. Ένας εξ αυτών έσπασε τη σιωπή του και δήλωση ότι «ήταν ένας εφιάλτης. Δεν θα επιστρέψω ποτέ ξανά στην Κύπρο. Το μόνο που θέλω είναι να γυρίσω σπίτι».

Ο τρίτος Ισραηλίτης που επέστρεψε στη χώρα του εξομολογήθηκε ότι είχε σωθεί από μια selfie που είχε τραβήξει μαζί με τη φίλη του την ώρα που η 19χρονη κατήγγειλε ότι έγινε ο βιασμός.

«Σώθηκα χάρη στη selfie με τη φίλη μου που τράβηξα εκείνο το βράδυ, αφού ήταν ένα ξεκάθαρο άλοθι. Ήμουν με τη φίλη μου και όχι με τη Βρετανίδα».