Η Lockheed ανακοίνωσε ότι αναζητά νέους προμηθευτές εξαρτημάτων των F-35

Η Lockheed ανακοίνωσε ότι αναζητά νέους προμηθευτές εξαρτημάτων των F-35

Επισημοποιήθηκε από την αμερικανική εταιρεία ο αποκλεισμός της Τουρκίας

Η Lockheed Martin Corp ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη, ότι εργάζεται για να βρει εναλλακτικούς προμηθευτές για τον εφοδιασμό εξαρτημάτων των F-35 στις ΗΠΑ, έπειτα από την απόφαση του Πενταγώνου την προηγούμενη εβδομάδα να αποκλείσει την Τουρκία από το πρόγραμμα του μαχητικού αεροσκάφους.

Η Lockheed ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα κέρδη και πωλήσεις για το β΄ τρίμηνο του 2019, που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 1,42 δισ. δολ. ή 5 δολ. ανά μετοχή. «Αυτές οι ενέργειες θα πρέπει να περιορίζουν κάθε επίπτωση στην μελλοντική παραγωγή, είτε στη βιωσιμότητα και παραμένουμε στο σωστό δρόμο, για να τηρήσουμε τη δέσμευσή μας και να παραδώσουμε 131 μαχητικά αεροσκάφη F-35 αυτό το έτος», δήλωσε η Μέριλιν Χιούσον, διευθύνουσα σύμβουλός της Lockheed Martin στους επενδυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου.

Η Τουρκία ξεκίνησε την παραλαβή των ρωσικών συστημάτων S-400 νωρίτερα αυτό τον μήνα, με αποτέλεσμα η Ουάσινγκτον να ξεκινήσει τις διαδικασίες απομάκρυνσής της από το πρόγραμμα κατασκευής μαχητικών αεροσκαφών F-35, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...