Χαμός στο διαδίκτυο από πληροφορίες ότι «πέθανε ο Ερντογάν»

Χαμός στο διαδίκτυο από πληροφορίες ότι «πέθανε ο Ερντογάν»

Ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται σε διακοπές στο αγαπημένο του θέρετρο

Σάλος με αναφορές σε διάφορα ΜΜΕ στο εξωτερικό που μετέδιδαν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέθανε την Δευτέρα μετά από καρδιακή προσβολή, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται, όπως ανέφεραν τα ίδια, η σχετική η είδηση από επίσημες πηγές.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Σκάι, ο Ερντογάν βρίσκεται σε διακοπές στο αγαπημένο του θέρετρο.

H εν λόγω είδηση έγινε γνωστή κυρίως μέσα από το breakingisraelnews (από το οποιο πρωτο-δημοσιεύτηκε), alraeesnews το Nûçe Ciwan English και το NewsCompact. Από την άλλη, η ιστοσελίδα alraeesnews.com με δημοσίευμα της τονίζει ότι πρόκειται για Fake News.

Στα social media ήδη η σχετική συζήτηση άναψε για τα καλά, με χρήστες του διαδικτύου να ρωτούν συνεχώς εαν οι φήμες έχουν υπόσταση. Μάλιστα  έχουν δημιουργηθεί τα σχετικά hashtags, όπως #ErdoganDied η το #ErdoganHeartAttack.

Aπό την άλλη υπάρχουν χρήστες του διαδικτύου καθώς και δημοσιογράφοι που καλούν άπαντες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη διάδοση των σχετικών φημών, καθώς υπάρχει πιθανότητα να παραμείνουν μόνο φήμες! Δημοσιογράφοι επίσης υποδεικνύουν στους χρήστες να μείνουν μακριά από τις εν λόγω πληροφορίες καθώς αποτελούν Fake News.

Πάντως έως τώρα επίσημα δεν υπάρχει όποιαδήποτε αντίδραση από πλευράς τουρκικής κυβέρνησης, αν και οι πληροφορίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου αρκετές ώρες. Κάτι που προκαλεί και πάλι διαμάχη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς άλλοι λένε ότι η σιωπή της τουρκικής κυβέρνησης αποδεικνύει του λόγου το αληθές, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θα απαντήσει σε αναληθή δημοσιεύματα, τα οποία υπενθυμίζεται ότι αναρτήθηκαν αρχικά από ισραηλινούς ιστότοπους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...