Η Τουρκία απειλεί να ρίξει τις κυβερνήσεις της ΕΕ σε έξι μήνες

Η Τουρκία απειλεί να ρίξει τις κυβερνήσεις της ΕΕ σε έξι μήνες

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε πως αν η Τουρκία δεν λάβει στήριξη από τις Βρυξέλλες θα ανοίξει τα σύνορά της για να φύγουν οι μετανάστες προς την Ευρώπη

Να πλημμυρίσει την Ευρώπη με μετανάστες απειλεί τώρα η Τουρκία. Συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, και απευθυνόμενος προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τονίζει πως αν η Τουρκία δεν πάρει αποφασιστικά μέτρα για το ζήτημα των μεταναστών, δεν θα αντέξουν το μεταναστευτικό κύμα για περισσότερους από έξι μήνες.

Κατηγορώντας την Ευρώπη ότι έχει εγκαταλείψει την Τουρκία στο ζήτημα των μεταναστών, ο Σοϊλού σημειώνει, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ότι «αν η Τουρκία δεν αντιμετωπίσει το ζήτημα των μεταναστών με αποφασιστικότητα, καμία κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν θα μπορεί να αντέξει το κύμα αυτό για περισσότερους από έξι μήνες».

Όπως είπε ακόμη, όσοι θέλουν να κάνουν την Τουρκία το κέντρο για τους παράτυπους μετανάστες θα πρέπει κάποια στιγμή να πληρώσουν το τίμημα για την αδιαφορία τους.

«Δεν αρκεί να χτυπάς την Τουρκία με συγκατάβαση στην πλάτη. Της ασκούν κριτική από τις καρέκλες τους στο Ευρωκοινοβούλιο, συμπεριφερόμενοι όπως οι αριστεροί πριν από 300 χρόνια», συμπλήρωσε.
Η Τουρκία, όπως αναφέρει το Anadolu, είναι η κύρια οδός της παράτυπης μετανάστευσης προς την Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά το 2011, την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία, στη διάρκεια του οποίου εκτοπίστηκαν πάνω από δέκα εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.