Ιράν: Το βρετανικό τάνκερ είχε εμπλακεί σε ατύχημα με αλιευτικό σκάφος

Ιράν: Το βρετανικό τάνκερ είχε εμπλακεί σε ατύχημα με αλιευτικό σκάφος

Το δεξαμενόπλοιο είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς

Το υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιο Stena Impero είχε εμπλακεί σε ατύχημα με αλιευτικό σκάφος προτού συλληφθεί χθες, Παρασκευή, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, επικαλούμενο αξιωματούχο.

Το βρετανικό πετρελαιοφόρο είναι αγκυροβολημένο στ' ανοιχτά του λιμανιού Μπαντάρ Αμπάς, σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το Ιράν, και τα 23 μέλη του πληρώματος που κρατούνται στο δεξαμενόπλοιο βρίσκονται τώρα στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς και θα παραμείνουν στο πλοίο έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα, σύμφωνα με τον Fars.

«Ενεπλάκη σε ατύχημα με ιρανικό αλιευτικό σκάφος... Όταν το σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου, το υπό βρετανική σημαία πλοίο το αγνόησε», δήλωσε ο επικεφαλής Λιμένων και Ναυτιλιακού Οργανισμού στη νότια επαρχία Χορμοζγκάν, Αλαχμοράντ Αφιφιπούρ.

«Το δεξαμενόπλοιο βρίσκεται τώρα στο ιρανικό λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς και τα 23 μέλη του πληρώματος θα παραμείνουν στο πλοίο μέχρι το τέλος της έρευνας».

Η Βρετανία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ζητεί επειγόντως πληροφορίες για το Stena Impero, το οποίο κατευθυνόταν σε λιμάνι της Σαουδικής Αραβίας και ξαφνικά άλλαξε πορεία αφότου πέρασε το Στενό του Χορμούζ.