Μουμιοποιημένο έμβρυο βρέθηκε σε τουαλέτα αεροπλάνου στη Μαδρίτη

Μουμιοποιημένο έμβρυο βρέθηκε σε τουαλέτα αεροπλάνου στη Μαδρίτη

Σε πτήση που προερχόταν από την Αβάνα της Κούβας

Ένα μουμιοποιημένο έμβρυο τυλιγμένο σε ύφασμα βρέθηκε σε τουαλέτα αεροπλάνου στο διεθνές αεροδρόμιο της Μαδρίτης, όπως έκανε γνωστό η ισπανική εφημερίδα El Mundo.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε κατά την διάρκεια ελέγχου ρουτίνας της ασφάλειας του αεροδρομίου, σε αεροπλάνο που προσγειώθηκε στη Μαδρίτη προερχόμενο από την Αβάνα της Κούβας, χωρίς να κατονομάζεται η αεροπορική εταιρεία, στην οποία ανήκει. Το έμβρυο ήταν τυλιγμάνο σε ένα κομμάτι ύφασμα και κρυμμένο ανάμεσα στα χαρτιά τουαλέτας, στο ντουλαπάκι όπου φυλάσσονται αυτά.

Σύμφωνα πάντως με την El Mundo, το έμβρυο έχει σταλεί για ιατροδικαστικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν όντως πρόκειται για ανθρώπινο έμβρυο ή κάποιου ζώου, καθώς υπάρχουν αμφιβολίες λόγω της χώρας προέλευσής του. Η Αστυνομία ανέκρινε τα μέλη του πληρώματος του αεροπλάνου, τα οποία όμως δήλωσαν άγνοια, για το πως βρέθηκε το έμβρυο στο αεροσκάφος.

Επίσης, στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο κατάλογος των επιβατών, προκειμένου να εξεταστούν. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ανακάλυψη έγινε στις 3 Ιουλίου, αλλά δημοσιοποιήθηκε μόλις σήμερα. Υπενθυμίζει δε, ότι το 2012 είχαν εντοπιστεί στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι στις ΗΠΑ δύο ηλικιωμένου κουβανοαμερικανοί, οι οποίοι μετέφεραν δύο έμβρυα στις αποσκευές τους. Σύμφωνα με την Αστυνομία του Μαϊάμι, τα έμβρυα ηλικίας 20 εβδομάδων επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε τελετές «μαύρης μαγείας».