O Ερντογάν θα μελετήσει την πιθανότητα αγοράς των Ρωσικών Su-35

O Ερντογάν θα μελετήσει την πιθανότητα αγοράς των Ρωσικών Su-35

«O πρόεδρός μας θα αξιολογήσει αυτό το σημαντικό θέμα και θα κάνει επίσης δήλωση»

Ο Ερντογάν θα μελετήσει την πιθανότητα αγοράς των ρωσικών στρατιωτικών μαχητικών Su-35, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, το οποίο επικαλείται τουρκικές πηγές, αναφέρει το sigmalive.

«Είναι ακόμα πρόωρο να μιλήσουμε για την αγορά από την Τουρκία μαχητών της Ρωσίας Su-35, ο πρόεδρός μας θα αξιολογήσει αυτό το σημαντικό θέμα και θα κάνει επίσης δήλωση», ανέφερε η εν λόγω πηγή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Νωρίτερα, ο γενικός διευθύνων σύμβουλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Τσεμέζοφ, δήλωσε ότι η Μόσχα ήταν έτοιμη να παραδώσει αεροπορικά μαχητικά Su-35 στην Τουρκία, εάν η τελευταία εξέφραζε μια τέτοια επιθυμία.

Την Τετάρτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 είχε καταστήσει αδύνατη τη διατήρηση της Άγκυρας στο πρόγραμμα των F-35, αναφέρει το δημοσίευμα. Και προσθέτει ότι η Ουάσινγκτον δήλωσε στη συνέχεια ότι εργάζεται για να χαλαρώσει τη σχέση της με την Τουρκία στο πρόγραμμα F-35. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε την κίνηση μονομερές βήμα που θα μπορούσε να φέρει ανεπανόρθωτες ζημιές στις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών.

Η Μόσχα και η Άγκυρα υπέγραψαν συμφωνία δανείου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παράδοση των S-400 από τον Δεκέμβριο του 2017. Η Ουάσινγκτον καταδίκασε τη συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία εκφράζοντας ανησυχίες σχετικά με την ασυμβατότητα των συστημάτων με τα όπλα του ΝΑΤΟ.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι δεν δέχεται περισσότερους τουρκικούς πιλότους για εκπαίδευση F-35, εκτός εάν η Άγκυρα εγκαταλείψει τη συμφωνία με τη Ρωσία, αλλά αρνήθηκε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ΗΠΑ και δήλωσε ότι ήταν μια ολοκληρωμένη συμφωνία.