Νέα πολύνεκρη κατάρρευση κτιρίου στο Μουμπάι της Ινδίας

Νέα πολύνεκρη κατάρρευση κτιρίου στο Μουμπάι της Ινδίας

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί τέσσερις νεκροί ενώ οι εγκλωβισμένοι ξεπερνούν τους 30

Τετραώροφο κτίριο κατοικιών κατέρρευσε σήμερα στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, το Μουμπάι (Βομβάη), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και να εγκλωβιστούν περισσότεροι από 40 στα ερείπια, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, επτά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Αυτή ήταν η δεύτερη τέτοια κατάρρευση κτιρίου στην ευρύτερη περιοχή του Μουμπάι μέσα σε λιγότερες από δέκα ημέρες. Οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώνονται στην πόλη εξαιτίας των μουσώνων, συχνά προκαλούν αστάθεια σε παλαιά κτίρια ή σε κτίρια κακής κατασκευής και αυτό έχει οδηγήσει σε πολλά τέτοια ατυχήματα στη διάρκεια των χρόνων.

«Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσοι, αλλά με βάση τις πληροφορίες από τους γείτονες, εκτιμούμε ότι οι παγιδευμένοι ξεπερνούν τους 30», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης επηρεάζονται από τους στενούς δρόμους στην περιοχή. Ένας αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στον τόπο του δυστυχήματος, δήλωσε στο Reuters, ότι οι κάτοικοι βοηθούν στο έργο των διασωστών και οι τραυματίες μεταφέρονται με τα χέρια στα ασθενοφόρα, που δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο και έχουν σταθμεύσει κοντά.

Ο Ντεβέντρα Φαντνάβις, ο επικεφαλής του κρατιδίου Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας δήλωσε ότι, με βάση τις πρώτες πληροφορίες, περίπου 15 οικογένειες κατοικούν στο κτίριο, το οποίο είναι ηλικίας 100 ετών. Ο ίδιος είπε ότι πρωταρχικής σημασίας είναι οι επιχειρήσεις διάσωσης αλλά η κυβέρνηση θα ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.