Τουρκική μειονότητα και στα Σκόπια «ανακάλυψε» ο Τσαβούσογλου

Τουρκική μειονότητα και στα Σκόπια «ανακάλυψε» ο Τσαβούσογλου

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε λόγο για... τουρκική κοινότητα στη χώρα

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έφτασε σήμερα στα Σκόπια για διήμερη επίσημη επίσκεψη στη γειτονική μας χώρα.

«Στα Σκόπια για συναντήσεις στην φιλική Βόρεια Μακεδονία», είπε με tweet του ο Τούρκος ΥΠΕΞ, λίγο πριν άφιξή του στην πρωτεύουσα του βαλκανικού κράτους. Ο Τσαβούσογλου παρευρέθηκε σε μια εκδήλωση μνήμης, για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία την νύχτα της απόπειρας του στρατιωτικού πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, που οργανώθηκε από την τουρκική αντιπροσωπεία στα Σκόπια.

Ο Τσαβούσογλου μάλιστα «ανακάλυψε» και... τουρκική μειονότητα στη γειτονική χώρα, καθώς όπως είπε σε δηλώσεις του «αυτή η επίσκεψη είναι σύντομη, αλλά είναι μεγάλη χαρά για εμάς να έρθουμε κοντά με την τουρκική κοινότητα και τους αντιπροσώπους της τουρκικής κοινότητας». Ο Τούρκος υπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ για τη συζήτηση θεμάτων διμερών σχέσεων.

Στην ανακοίνωση επίσκεψης Τσαβούσογλου στα Σκόπια, το τουρκικό ΥΠΕΞ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα συζητηθούν όλες οι πτυχές των διμερών μας σχέσεων και ευκαιρίες για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων…». Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, τον Τούρκο ΥΠΕΞ δεν υποδέχθηκε ο Σκοπιανός ομόλογός του, ούτε κάποιος ανώτερος αξιωματούχος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...