Νέα πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την υφαλοκρηπίδα

Νέα πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την υφαλοκρηπίδα

Τονίζει ότι οι θέσεις της Άγκυρας για το θέμα έχουν κατατεθεί στον ΟΗΕ από το 2004

Αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και συμφέροντά της, που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο στην υφαλοκρηπίδα της στην ανατολική Μεσόγειο, είναι η Τουρκία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει, ότι «είναι αβάσιμοι οι ισχυρισμοί κάποιων μέσων ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα, ότι "με την επιστολή της στα Ηνωμένα Έθνη στις 18 Μαρτίου 2019 η Τουρκία έχασε 92 χιλιάδες χλμ. υφαλοκρηπίδας και την κυριαρχία κάποιων νησιών"».

«Αυτοί οι αβάσιμοι ισχυρισμοί, οι οποίοι πηγάζουν από μεγάλη έλλειψη γνώσης ή εσκεμμένη διαστρέβλωση, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η κυβέρνησή μας είναι πλήρως αποφασισμένη να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά μας στην υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο, που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Η στάση μας σχετικά με τα εξωτερικά σύνορα της υφαλοκρηπίδας μας έχει κατατεθεί στα Ηνωμένα Έθνη από το 2004 μέχρι σήμερα με διάφορες αφορμές. Δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στη στάση μας αυτή, η οποία αποτελεί εθνική κρατική πολιτική», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...