Μέρκελ: Έχω επίγνωση της ευθύνης μου και προσέχω την υγεία μου

Μέρκελ: Έχω επίγνωση της ευθύνης μου και προσέχω την υγεία μου

Η Καγκελάριος εθεάθη να τρέμει για τρίτη φορά και δέχθηκε ερωτήσεις για το τι της συμβαίνει

Νέας κρίση έπαθε χθες η Άνγκελα Μέρκελ, κατά την υποδοχή του Φινλανδού πρωθυπουργού στο Βερολίνο. Η Καγκελάριος της Γερμανίας είναι η τρίτη φορά που εθεάθη να τρέμει σε δημόσιο χώρο, ενώ ο φακός την έπιασε να ψελλίζει και κάτι.

Η ίδια απαντώντας σε ερωτήσεις για την υγεία της δήλωσε κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρέντρικσεν πως: «Ο κόσμος μπορεί να θεωρεί δεδομένο ότι γνωρίζω την ευθύνη του αξιώματός μου και για αυτό ενεργώ αναλόγως και σε ό,τι αφορά την υγεία μου. Και μπορείτε να θεωρείτε δεδομένο ότι και εγώ ως άνθρωπος έχω το μεγαλύτερο προσωπικό ενδιαφέρον να είμαι υγιής και να προσέχω την υγεία μου».

Η κυρία Μερκελ ερωτήθηκε και για τα 65α γενέθλιά της την επόμενη εβδομάδα, για να απαντήσει χαρακτηριστικά: «Έχω συναίσθηση - και ιδιαίτερα στα 65α γενέθλια- ότι ο άνθρωπος μεγαλώνει. Τα 65 βέβαια δεν είναι τόσο ορόσημο όσο τα 60 ή τα 70, αλλά ακριβώς στη μέση και αυτό σημαίνει απλώς ότι δεν γίνεσαι νεότερος. Αλλά μπορεί πιο έμπειρος. Όλα έχουν και την καλή τους πλευρά», είπε γελώντας όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα, κατά την διάρκεια της επίσημης υποδοχής της κυρίας Φρέντρικσεν στην Καγκελαρία, οι δυο κύριες παρακολούθησαν την ανάκρουση των εθνικών ύμνων καθιστές, κατά παράβαση του πρωτοκόλλου η οποία έγινε έπειτα από αίτημα της Καγκελαρίου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...