Καθιστή υποδέχθηκε η Μέρκελ την πρωθυπουργό της Δανίας

Καθιστή υποδέχθηκε η Μέρκελ την πρωθυπουργό της Δανίας

Μετά το τρέμουλο που την έπιασε για τρίτη φορά δημοσίως χθες

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ παρακολούθησε σήμερα καθιστή την τελετή υποδοχής της πρωθυπουργού της Δανίας, μια ημέρα αφού εθεάθη να τρέμει για τρίτη φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες, ενώ στεκόταν για να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας.

Η δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρέντρικσεν κάθισε δίπλα στη Μέρκελ, κατά την υποδοχή με στρατιωτικές τιμές που της επιφυλάχθηκε στο Βερολίνο, πριν οι δύο γυναίκες βαδίσουν προς την καγκελαρία. Η Μέρκελ δεν φάνηκε να τρέμει και χαμογελούσε πλατιά.

Μετά τη συνάντησή της χθες Τετάρτη με τον φινλανδό πρωθυπουργό, Άντι Ρίνε, η καγκελάριος είπε ότι «επεξεργάζεται» αυτά τα επεισόδια, που πρωτοεμφανίσθηκαν στα μέσα Ιουνίου, όμως επέμεινε πως είναι καλά και πως «όπως ήρθε μια μέρα, έτσι και θα φύγει».

Σήμερα η Μέρκελ και η Φρέντρικσεν κάθισαν σε λευκές καρέκλες μπροστά από το γραφείο της καγκελαρίου, ενώ ανακρούονταν οι εθνικοί ύμνοι. Οι καρέκλες είχαν τοποθετηθεί σ' ένα μικρό βάθρο όπου η καγκελάριος και οι εκάστοτε καλεσμένοι της ακούν συνήθως όρθιοι τους εθνικούς ύμνους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...