Με την προστασία drones το «Γιαβούζ» στην Καρπασία

Με την προστασία drones το «Γιαβούζ» στην Καρπασία

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρονται στα εναέρια μέσα που επιβλέπουν την θαλάσσια περιοχή

Στη συνεχή προστασία του πλωτού γεωτρύπανου «Γιαβούζ» από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ακόμη και με την τελευταία λέξη της στρατιωτικής τεχνολογίας, δηλαδή τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκίας, αναφέρονται τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, δημοσίευμα της ιοποίας αναπαράγεται από την ιστοσελίδα sigmalive.com, χθες το πρωί το drone με κωδικό TCB809 πέταξε πάνω από την περιοχή που βρίσκεται το «Γιαβούζ» ανοιχτά της κατεχόμενης Καρπασίας, για να ελέγξει τυχόν απόπειρα παραβίασης των χωρικών υδάτων του ψευδοκράτους και της Τουρκίας, γύρω από την περιοχή που βρίσκεται το δεύτερο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι το «Γιαβούζ» θα προστατεύει για όλο το διάστημα των 2,5 μηνών, που πρόκειται να παραμείνει στην περιοχή, η φρεγάτα «Μπαρμπαρός», στρατιωτικά ελικόπτερα και μαχητικά F-16.

Την ίδια ώρα, την απογοήτευσή της εκφράζει η Τουρκία για τις προειδοποιήσεις του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών απέναντι στην Άγκυρα, σχετικά με τις γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο. «Δεν το περιμέναμε αυτό από τη Ρωσία», γράφουν από χθες τα τουρκικά ΜΜΕ, που μιλούν για αλλεπάλληλα «χτυπήματα» από Μόσχα, Γαλλία, Αίγυπτο και ΕΕ, η οποία μάλιστα ετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις και είναι κάτι που σχολιάζεται έντονα στην Τουρκία.

Παράλληλα, ο τουρκικός τύπος περιπαίζει τα δημοσιεύματα του ελληνοκυπριακού τύπου για το «τρίγωνο» που έχει αναπτύξει η Τουρκία γύρω από την Κύπρο με δύο πλωτά γεωτρύπανα και ένα ερευνητικό πλοίο. «Η Κύπρος αισθάνεται περικυκλωμένη από την Τουρκία», «Η Κύπρος φοβήθηκε από το τουρκικό τρίγωνο», είναι μερικά από τα περιπαικτικά σχόλια στα τουρκικά ΜΜΕ.