Στο Χρηματιστήριο η εταιρεία διαστημικών ταξιδιών του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Στο Χρηματιστήριο η εταιρεία διαστημικών ταξιδιών του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Η Virgin Galactic ανταγωνίζεται την Blue Origin του Τζεφ Μπέζος

Η Virgin Galactic, η εταιρία διαστημικών ταξιδιών του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον, σχεδιάζει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο έως τα τέλη του έτους, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με την εταιρία εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC) που δημιουργήθηκε από τις εταιρίες επιχειρηματικών κεφαλαίων Social Capital και Hedosophia, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι εταιρίες.

Η εταιρία εξαγοράς ειδικού σκοπού, η Social Capital Hedosophia Holdings Corp, θα αποκτήσει ποσοστό 49% στην Virgin Galactic, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εταιρία του Μπράνσον ανταγωνίζεται την Blue Origin, την εταιρία του ιδρυτή της Amazon.com Τζέφ Μπέζος, για τη μεταφορά τουριστών στο διάστημα.

Αφού ο Μπράνσον ίδρυσε την εταιρία το 2004, το φιλόδοξο χρονοδιάγραμμά του προκειμένου να ταξιδέψουν οι πελάτες του στο διάστημα υπέστη καθυστερήσεις και σοβαρό πλήγμα όταν το πρώτο σκάφος SpaceShipTwo συνετρίβη σε δοκιμαστική πτήση το 2014 με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο συγκυβερνήτης και να τραυματιστεί σοβαρά ο κυβερνήτης του.

Τον Φεβρουάριο, το πειραματικό πυραυλοκίνητο αεροπλάνο SpaceShip Two VSS Unity της Virgin Galactic πέταξε ψηλότερα από κάθε άλλη φορά, σε ύψος 89,9 χιλιομέτρων πάνω από την έρημο Μοχάβε των ΗΠΑ και αυτή τη φορά, εκτός από τους δύο πιλότους, στην πτήση συμμετείχε και ένα στέλεχος της εταιρείας σε ρόλο δοκιμαστικού επιβάτη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...