Στο πλευρό του υπ. Εργασίας ο Τραμπ παρά την εμπλοκή του στην υπόθεση Επστάιν

Στο πλευρό του υπ. Εργασίας ο Τραμπ παρά την εμπλοκή του στην υπόθεση Επστάιν

Οι Δημοκρατικοί ζήτησαν την παραίτηση του Αλεξάντερ Ακόστα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε σήμερα τη στήριξή του στον υπουργό Εργασίας Αλεξάντερ Ακόστα, σημειώνοντας όμως ότι θα εξετάσει το πώς ο συνεργάτης του χειρίστηκε την υπόθεση του μεγαλοεπιχειρηματία Τζέφρι Επστάιν την εποχή που ήταν εισαγγελέας στη Φλόριντα, πριν από 12 και πλέον χρόνια.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εδώ και διόμισι χρόνια είναι ένας εξαιρετικός υπουργός Εργασίας. Έχει κάνει φανταστική δουλειά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα, Δημοκρατικοί βουλευτές ζήτησαν την παραίτηση του Ακόστα με αφορμή την υπόθεση του Επστάιν. Ο χρηματιστής, φίλος πολλών πλούσιων και διάσημων, πολιτικών και μη, είχε κατηγορηθεί στα μέσα της δεκαετίας του 2000 για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών. Όμως το 2008 κατέληξε σε συμφωνία με τις εισαγγελικές αρχές της Φλόριντας, δηλώνοντας ένοχος για αδίκημα ήσσονος σημασίας. Εξέτισε 13 μήνες σε ανοιχτή φυλακή, που σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούσε να φεύγει και να πηγαίνει στο γραφείο του για δουλειά.

Ο Επστάιν συνελήφθη ξανά το περασμένο Σάββατο και χθες η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Νέας Υόρκης του άσκησε δίωξη για σωματεμπορία.

Ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι αισθάνεται άσχημα για τον Ακόστα. «Μαθαίνω ότι είχαν εμπλακεί πολλοί άνθρωποι σ' αυτήν την υπόθεση, όχι μόνο αυτός. Τα υπόλοιπα, θα πρέπει να τα δούμε. Θα πρέπει να τα δούμε πολύ προσεκτικά. Όμως μιλάμε για μια πολύ παλία υπόθεση», πρόσθεσε.

Ο ίδιος ο Ακόστα δήλωσε «χαρούμενος» που ο Επστάιν διώκεται σήμερα για εμπορία ανθρώπων και υπερασπίστηκε τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση. «Τα εγκλήματα που διέπραξε ο Επστάιν είναι φρικτά και χαίρομαι που οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης προωθούν μια υπόθεση βασισμένη σε νέα στοιχεία. Με τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα πριν από μια και πλέον δεκαετία, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς επέμεναν να φυλακιστεί ο Επστάιν, να καταγραφεί ως σεξουαλικός εγκληματίας και να ενημερωθεί ο κόσμος ότι ήταν σεξουαλικό αρπακτικό», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.