Με κυρώσεις απαντά η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία

Με κυρώσεις απαντά η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία

Τα μέτρα που θα παρουσιαστούν στους αντιπροσώπους των κρατών-μελών της ΕΕ

Η περικοπή κοινοτικών κονδυλίων και χρηματοδότησης από ΕΤΕπ, βρίσκονται ανάμεσα στα προτεινόμενα μέτρα που πρόκειται να λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Τουρκίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του sigmalive.com.

Η περικοπή των κοινοτικών κονδυλίων της διεύρυνσης κατά 145,8 εκατ. ευρώ το επόμενο έτος και η επανεξέταση των χρηματοδοτικών - επενδυτικών δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς την Τουρκία, βρίσκονται ανάμεσα στα στοχευμένα μέτρα που η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) θα παρουσιαστούν αύριο στους αντιπροσώπους των κρατών -μελών της ΕΕ, ενόψει και των συνεδριάσεων των Υπουργών την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη διπλωματική πηγή που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Επιπλέον, η Κομισιόν θα περικόψει μια σειρά από «διαλόγους υψηλού επιπέδου» σε υπουργικό επίπεδο στην οικονομία, την γεωργία, την ενέργεια και τις μεταφορές, αλλά και την αναστολή τυχόν συναντήσεων κορυφής ΕΕ- Τουρκίας προς το παρόν.

Η Κομισιόν αναμένεται, μάλιστα, να δηλώσει ότι είναι έτοιμη να προτείνει και στοχευμένα μέτρα κατά εταιριών και προσώπων που σχετίζονται με την γεωτρητική δραστηριότητα της Τουρκίας σε δεύτερη φάση «την στιγμή που τα Κράτη Μέλη θα το κρίνουν απαραίτητο», ανέφερε η διπλωματική πηγή. Οι αποφάσεις για το τι θα εφαρμοστεί και το τι όχι θα ληφθούν από τους Υπουργούς Εξωτερικών την επόμενη εβδομάδα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...