Τυνησία: Άλλα τρία πτώματα περισυνελέγησαν μετά το ναυάγιο με μετανάστες

Τυνησία: Άλλα τρία πτώματα περισυνελέγησαν μετά το ναυάγιο με μετανάστες

Στο σκάφος επέβαιναν πάνω από 80 άνθρωποι

Η τυνησιακή Ερυθρά Ημισέληνος ενημέρωσε χθες Κυριακή ότι περισυνελέγησαν άλλα τρία πτώματα στα ανοικτά της Τυνησίας, γεγονός που αυξάνει στα 16 τον αριθμό των θυμάτων που έχουν βρεθεί μετά το ναυάγιο πλεούμενου με δεκάδες μετανάστες.

Τα πτώματα ενός παιδιού τριών ετών και δύο γυναικών, μία από τις οποίες ήταν έγκυος, περισυνελέγησαν το βράδυ του Σαββάτου στα ανοικτά της Μπεν Γκαρντάν και του νησιού Τζέρμπα, στη νότια Τυνησία, δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μόνγκι Σλιμ, πρόεδρος της τυνησιακής Ερυθράς Ημισελήνου στη Μεντενάν (νότια).

Το Σάββατο η τυνησιακή ακτοφυλακή είχε ανακοινώσει ότι ανέσυρε 12 πτώματα. Ο Σλιμ αναφέρθηκε στον εντοπισμό του πτώματος ακόμη μιας γυναίκας.

Την Πέμπτη ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανακοίνωσε το ναυάγιο ενός πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν πάνω από 80 μετανάστες, με βάση τις αφηγήσεις ενός από τους τρεις επιζήσαντες.

Σύμφωνα με έναν αξιωματικό της τυνησιακής ακτοφυλακής, οι μετανάστες είχαν αναχωρήσει τη Δευτέρα από τη λιβυκή πολη Ζουάρα, 120 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, με φουσκωτό σκάφος, προς την κατεύθυνση της Ιταλίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται στα ανοικτά της Ζαρζίς, είπε ο Σλιμ και διευκρίνισε ότι τα πτώματα που ανασύρθηκαν θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Γκαμπές για αναλύσεις γενετικού υλικού.

Τις τελευταίες εβδομάδες, δεκάδες μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ιταλία από τη δυτική Λιβύη έχουν διασωθεί ανοικτά της Τυνησίας