Τουρκικό σχέδιο εγκατάστασης των S-400 στα κατεχόμενα

Τουρκικό σχέδιο εγκατάστασης των S-400 στα κατεχόμενα

Απότερος σκοπός να μπλοκάρει τον εναέριο χώρο του Ισραήλ προς Ελλάδα και Κύπρο

Για σχέδιο της Άγκυρας να εγκαταστήσει το ρωσικό πυραυλικό αμυντικό σύστημα S-400 στα κατεχόμενα της Κύπρου, κάνει λόγο δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Σημερινή», που αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα sigmalive.com.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν η Μόσχα δεν βάλει βέτο σε μια τέτοια εξέλιξη, κάτι που μπορεί να συμβεί νομικά μέσω του συμβολαίου μεταξύ των δύο χωρών, τότε οι σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Ρωσία είναι δυνατό να απειληθούν με ρήξη.

Το Ισραήλ, όπως αναφέρει, παρότι έχει καλυφθεί στο επίπεδο της αεράμυνας μέσω των αμερικανικών Patriot και άλλων πυραυλικών συστημάτων δικής του κατασκευής, είναι εμφανώς ενοχλημένο από την ενδεχόμενη ανάπτυξη των S-400 στην Τουρκία.

Μάλιστα, εάν η Άγκυρα τους εγκαταστήσει στην Κύπρο, είναι πρόδηλο, όπως τονίζεται από στρατιωτικές πηγές, ότι «κόβεται το οξυγόνο και μπλοκάρεται ο εναέριος χώρος του Ισραήλ προς την Κύπρο και την Ελλάδα, ενώ περιορίζονται οι οδοί εναέριων επιχειρήσεων προς την Τουρκία μέσω Συρίας ή μέσω περιοχών εντός του FIR Λευκωσίας».

Παρακαλούμε περιμένετε ...