Σφαγή μεταναστών από Λίβυους φύλακες

Σφαγή μεταναστών από Λίβυους φύλακες

ΟΗΕ: Πυροβολούσαν εναντίον των μεταναστών που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τις αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν το κέντρο κράτησης όπου βρίσκονταν

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσαν σήμερα ότι διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι Λίβυοι φύλακες πυροβολούσαν εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τις αεροπορικές επιδρομές που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων σε κέντρο κράτησης της Τρίπολης.

Τουλάχιστον 53 μετανάστες, ανάμεσά τους και έξι παιδιά, σκοτώθηκαν στο κέντρο κράτησης στη συνοικία Τατζούρα της Τρίπολης αργά το βράδυ της Τρίτης όταν το υπόστεγο στο οποίο κρατούνταν έγινε στόχος αεροπορικών επιδρομών.

Η έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει ότι σημειώθηκαν δύο αεροπορικές επιδρομές, η μία εκ των οποίων έπληξε ένα άδειο γκαράζ και η άλλη ένα υπόστεγο στο οποίο κρατούνταν περίπου 120 πρόσφυγες και μετανάστες.

«Υπάρχουν αναφορές ότι μετά την πρώτη επιδρομή οι φρουροί πυροβόλησαν εναντίον κάποιων προσφύγων και μεταναστών την ώρα που προσπαθούσαν να φύγουν», τονίζεται στην έκθεση.