Κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές για λύση της κρίσης στην Αλβανία

Κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές για λύση της κρίσης στην Αλβανία

Πρόταση του προέδρου της χώρας για διπλές κάλπες στις 13 Οκτωβρίου

Εν μέσω μιας πολιτικής κρίσης που διαρκεί τους τελευταίους 6 μήνες, ο πρόεδρος της Αλβανίας Ίλιρ Μέτα πρότεινε σήμερα την ταυτόχρονη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών ως τη μοναδική λύση για την κρίση αυτή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ibna.

Ο επικεφαλής του αλβανικού κράτους δήλωσε, ότι η 13η Οκτωβρίου πρέπει να είναι η ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθούν αυτές οι εκλογές. «Στις 13 Οκτωβρίου πρέπει να διεξαχθούν κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές. Αυτή είναι η μόνη λύση σε αυτή την κρίση, προκειμένου οι Αλβανοί να σταματήσουν να εγκαταλείπουν την Αλβανία. Αυτή είναι η λύση που προσφέρω και δεν θα ντρεπόμουν, αν οι άνθρωποι δεν με ψηφίσουν», δήλωσε ο επικεφαλής του κράτους.

Ο Μέτα κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό της χώρας, Έντι Ράμα, να ενεργήσει πιο υπεύθυνα. Όσον αφορά τη διεθνή κοινότητα, ο αρχηγός του κράτους δήλωσε, ότι οι ξένοι διπλωμάτες δεν πρέπει πλέον να χλευάζουν το Σύνταγμα της χώρας. Αυτή είναι η πρώτη συνέντευξη Τύπου που δίνει ο πρόεδρος μετά τις τοπικές εκλογές της Κυριακής, οι οποίες διεξήχθησαν παρά το διάταγμα του Προέδρου, που τις ακύρωνε.