Ο Λίβυος πολέμαρχος Χαφτάρ και Τουρκία είναι έτοιμοι να «ματώσουν» ο ένας τον άλλο

Ο Λίβυος πολέμαρχος Χαφτάρ και Τουρκία είναι έτοιμοι να «ματώσουν» ο ένας τον άλλο

Αυστηρή προειδοποίηση της Άγκυρας

Προειδοποίηση της Τουρκίας στις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ στη Λιβύη σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της γειτονικής χώρας trt.net.tr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι το συντομότερο δυνατό οι Τούρκοι πολίτες που κρατούν οι δυνάμεις του πολέμαρχου Χαφτάρ.

Το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η κράτηση των έξι πολιτών μας από τις παράνομες δυνάμεις πολιτοφυλακής στη Λιβύη που πρόσκεινται στον Χαφτάρ είναι μια πράξη παρανομίας και πειρατείας. Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση των πολιτών μας. Σε αντίθετη περίπτωση τα στοιχεία του Χαφτάρ θα αποτελέσουν νόμιμο στόχο».

Να θυμίσουμε πως την περασμένη εβδομάδα ο Χαφτάρ επί της ουσίας κήρυξε τον πόλεμο κατά της Τουρκίας, δηλώνοντας πως κάθε τουρκικό σκάφος, αεροπλάνο ή στρατιώτης αποτελεί στόχο.

Η κίνηση αυτή του Χαφτάρ ήρθε μετά την στήριξη που παρείχε η Άγκυρα στους αντιπάλους του με αποστολή στρατιωτικών οχημάτων και άλλου πολεμικού υλικού, ενώ υπάρχουν και ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες για δράση τούρκων κομάντος στην περιοχή.