Ο Ερντογάν «αδειάζει» τον Τραμπ για την αγορά των S-400

Ο Ερντογάν «αδειάζει» τον Τραμπ για την αγορά των S-400

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν έλαβε την εντύπωση πως θα υπάρξουν κυρώσεις

Με δήλωση του σήμερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «άδειασε» τον Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις κυρώσεις των ΗΠΑ στην Άγκυρα για την αγορά του ρωσικού αμυντικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν έλαβε ενδείξεις από τις συνομιλίες του με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ουάσινγκτον θα επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα για την αγορά του ρωσικού αμυντικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

«Δεν ξέρω αν οι χώρες του ΝΑΤΟ ξεκινήσουν να επιβάλουν κυρώσεις η μία στην άλλη. Δεν έλαβα αυτή την εντύπωση κατά τη διάρκεια της συζήτησής μου με τον Τραμπ», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν την αναχώρησή για την Ιαπωνία για τη σύνοδο της G20. Πρόσθεσε ότι θα συζητήσει εκ νέου το ζήτημα με τον Τραμπ σε διμερείς συνομιλίες στο περιθώριο της συνόδου.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα τον Τούρκο ομόλογό του πως η αγορά από την Άγκυρα των S-400 όχι μόνο θα βάλει τέλος στον ρόλο της Τουρκίας στο πρόγραμμα του μαχητικού F-35, αλλά θα βλάψει επίσης την τουρκική οικονομία λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που θα επακολουθήσουν, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ΗΠΑ τονίζουν διαρκώς ότι δεν μπορούν να επιτρέψουν στην Τουρκία να πετά ή να συμμετέχει στην παραγωγή των αεροσκαφών F-35, αν η Άγκυρα αγοράσει τους S-400.

Παρακαλούμε περιμένετε ...