Η νέα επική γκάφα του Τραμπ που προκάλεσε σάλο στα social media

Η νέα επική γκάφα του Τραμπ που προκάλεσε σάλο στα social media

Στις κυρώσεις κατά του Ιράν συμπεριέλαβε τον νεκρό αγιατολάχ Χομεϊνί

Με ειρωνικά σχόλια και χλευασμό αντιμετώπισαν πολλοί Ιρανοί χρήστες του διαδικτύου τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προφανώς από λάθος, ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων στον αγιατολάχ Χομεϊνί, ο οποίος πέθανε πριν από 30 χρόνια.

«Τα κεφάλαια του αγιατολάχ Χομεϊνί και του γραφείου του δεν θα γλιτώσουν από τις κυρώσεις» είπε ο Τραμπ, διαβάζοντας το κείμενο για το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε, με το οποίο θα εμποδιστούν «ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης (του Ιράν), το επιτελείο του και όσοι σχετίζονται στενά μαζί του» να αποκτήσουν πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους.

Όμως ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν είναι ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, που ανέλαβε μετά τον θάνατο του Χομεϊνί το 1989. «Ο Τραμπ δεν ξέρει, ότι ο αγιατολάχ Χομεϊνί είναι νεκρός και ότι ο αγιατολάχ Χαμενεΐ κυβερνά το Ιράν», σημείωσε η Σάρα Μασουμί, διπλωματική ρεπόρτερ της εφημερίδας Etemad.

Στο Twitter, οι χρήστες έκαναν... πάρτι. «Κάποια μέρα ο Χαμενεΐ είχε πει "Ρόναλντ" αντί για "Ντόναλντ". Ο Τραμπ πήρε την εκδίκησή του», έγραψε ο @danialshaigan, θυμίζοντας μια γλωσσική παραδρομή του ανώτατου ηγέτη, σε μια ομιλία του όπου αναφερόταν στον Ντόναλντ Τραμπ. «Αυτός ο νάρκισσος (σ.σ. ο Τραμπ) περιμένει να του τηλεφωνήσει (ο νεκρός);» διερωτήθηκε ο @saeedIran, παραπέμποντας στη δήλωση που έκανε ο Αμερικανός Πρόεδρος στις 9 Μαΐου: «Θα ήθελα να μου τηλεφωνήσουν... Είμαστε έτοιμοι για διάλογο».

Ο @BahramAsadzadeh από την άλλη, ανακάλυψε μια «συνωμοσία» στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης εναντίον του Τραμπ: «Τον κάνουν να μοιάζει με ηλίθιο», γράφει, αναφερόμενος στο κείμενο που διάβασε ο πρόεδρος. «Το βλέπετε καθαρά: αυτός διαβάζει μεγαλόφωνα» και την ίδια στιγμή οι άλλοι «συγκεντρώνουν αποδείξεις για να πουν ότι είναι φρενοβλαβής».

Παρακαλούμε περιμένετε ...