Νέες προκλήσεις από τον Σερντάρ Ντενκτάς

Νέες προκλήσεις από τον Σερντάρ Ντενκτάς

Υιοθετεί τις θέσεις της Άγκυρας και τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των Βαρωσίων

Σε νέες προκλήσεις προχώρησε ο γιος του τέως ηγέτη του ψευδοκράτους, Σερντάρ Ντενκτάς, ο οποίος σε δηλώσεις του αφενός επεσήμανε την ανάγκη εξομάλυνσης των σχέσεων Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπριακής διοίκησης, όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφετέρου επιρρίπτει εξολοκλήρου τις ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά και υιοθετεί πλήρως τις θέσεις της Άγκυρας.

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ντενκτάς είπε, ότι σε αυτή τη φάση του Κυπριακού, μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, μετά το Κραν Μοντάνα όπου οι Ελληνοκύπριοι όπως υποστήριξε, δεν έδειξαν θετική στάση έκτοτε και όλες τις πρωτοβουλίες που δεν έχουν καρποφορήσει «υπάρχει ανάγκη για εξομάλυνση των σχέσεων» με τους Ελληνοκυρίους. «Θα πρέπει να συνεχίσουμε τις κοινωνικές και εμπορικές σχέσεις ως ισότιμοι εταίροι», είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε δε τη στήριξή του στην πρόσφατη πρόθεση της κυβέρνησης του ψευδοκράτους στο θέμα των Βαρωσίων, λέγοντας ότι είχε προτείνει το 2017 στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, το άνοιγμα των Βαρωσίων.

Τέλος, χαρακτήρισε τη σχέση της Τουρκίας με το ψευδοκράτος ως «μητέρας και παιδιού». Τόνισε ότι η Τουρκία θα πρέπει να συνεχίσει τη στήριξή της και ότι οι Τουρκοκύπριοι θα πρέπει να οικοδομήσουν το μέλλον τους «και να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας».