Παραλίγο να συγκρουστούν ρωσικό και αμερικανικό πολεμικό πλοίο

Παραλίγο να συγκρουστούν ρωσικό και αμερικανικό πολεμικό πλοίο

Το Κρεμλίνο δεν απέκλεισε συνάντηση Πούτιν-Τραμπ

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως υπάρχει πιθανότητα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να συναντηθούν στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20), στην Οσάκα της Ιαπωνίας αργότερα αυτό τον μήνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Υπάρχει ασφαλώς μια πιθανότητα. Υπάρχει μια πιθανότητα να συμβεί οτιδήποτε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο ρωσικός Στόλος του Ειρηνικού κατηγόρησε ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ ότι σχεδόν προκάλεσε σύγκρουση με ρωσικό στρατιωτικό πλοίο στην Ανατολική Σινική Θάλασσα εξαιτίας επικίνδυνων ελιγμών, όπως τους χαρακτήρισε.

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πως το καταδρομικό Τσάνσελορσβιλ, από το οποίο εκτοξεύονται κατευθυνόμενοι πύραυλοι, βρέθηκε σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το ρωσικό αντιτορπιλικό Ναύαρχος Βινογκράντοφ το οποίο υποχρεώθηκε να αναλάβει επείγουσα δράση προκειμένου να αποφύγει μια σύγκρουση.