Λεοπάρδαλη σκότωσε αγοράκι δυόμιση ετών στη Ν. Αφρική

Λεοπάρδαλη σκότωσε αγοράκι δυόμιση ετών στη Ν. Αφρική

Το αιλουροειδές πέρασε από την ηλεκτροφόρο περίφραξη

«Μια λεοπάρδαλη σκότωσε ένα αγοράκι δυόμιση ετών στο εθνικό πάρκο Κρούγκερ στη Νότια Αφρική (βορειοανατολικά), αφού κατάφερε να περάσει από την ηλεκτροφόρο περίφραξη μιας κατοικίας του προσωπικού, μετέδωσε απόψε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το παιδί ήταν μόλις τριάντα μηνών» επισημαίνουν οι αρχές του πάρκου σε ένα δελτίο τύπου.

«Ο θάνατος διαπιστώθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου Σονγκουέ (νότια του πάρκου) όπου το αγοράκι διακομίσθηκε επειγόντως από την οικογένειά του», διευκρινίζεται.

Μετά την επίθεση του αιλουροειδούς την Τετάρτη το βράδυ, φύλακες του πάρκου εντόπισαν το ζώο, το πυροβόλησαν και το σκότωσαν ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας νέας τραγωδίας.

«Στα πάρκα όπως το Κρούγκερ, τα άγρια ζώα αλληλεπιδρούν με τους τουρίστες και το προσωπικό, γεγονός που πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα είδη, όπως η λεοπάρδαλη, να συνηθίζουν την ανθρώπινη παρουσία» εξηγούν οι ειδικοί του πάρκου.

Επομένως, «η αλλαγή της φυσικής συμπεριφοράς τους ενδέχεται να οδηγήσει σε θλιβερά δυστυχήματα όπως αυτό».

Οι ιθύνοντες, εντούτοις, έσπευσαν να τονίσουν ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις παραμένουν εξαιρετικά σπάνιες.

«Είναι ένα ρίσκο με το οποίο ζούμε καθημερινά στο πλαίσιο της διατήρησης της χλωρίδας και πανίδας» υπογραμμίζει ο διευθυντής των εθνικών πάρκων της Νότιας Αφρικής Φουντισίλε Μκετενί.

Το πάρκο Κρούγκερ εκτείνεται σε σχεδόν 20 εκατομμύρια στρέμματα και φιλοξενεί πάνω από 500 είδη πουλιών και 147 θηλαστικών.