«Είναι όλοι όπως ο Ιμάμογλου Πόντιοι που φαίνονται μουσουλμάνοι»

«Είναι όλοι όπως ο Ιμάμογλου Πόντιοι που φαίνονται μουσουλμάνοι»

Ιμάμογλου: Λένε είμαι Έλληνας, αν ήμουν στην θέση σας θα γελούσα

Δεκάδες χιλιάδες συμμετείχαν στην συγκέντρωση του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για την δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, στην κεντρική πλατεία της Τραπεζούντας, όπου μίλησε για πρώτη φορά έπειτα από την υποβολή της υποψηφιότητάς του.

«Εγώ είμαι ένας υπηρέτης της Τραπεζούντας, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι κακό, είμαι παράδειγμα για το έθνος μου», είπε ο Εκρέμ Ιμάμογλου λέγοντας ότι η ευθύνη του είναι μεγάλη. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου είπε ότι έχει εκλεγεί δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης αλλά μια χούφτα ανθρώπων δημιούργησαν προβλήματα στη, δημοκρατία της Τουρκίας.

«Όλοι μαζί θα διορθώσουμε αυτή την διαδικασία. Οι άνθρωποί μας είναι άνθρωποι που έχουν συνηθίσει στη δημοκρατία και την ελευθερία. Οι δικοί μας άνθρωποι είναι άνθρωποι που με την καρδιά τους λένε ΄πλήρως ανεξάρτητη Τουρκία’. Διορθώνοντας την διαδικασία κάποιοι μπορεί να πουν άσχημα λόγια. Εγώ δεν θέλω να μπω σε αυτά τα λόγια. Μπορεί να πουν ‘έκλεψαν’, να πουν το ένα ή το άλλο.

Δεν έχει καμιά σημασία. Εμείς από εδώ και πέρα, κοιτάμε την δουλειά μας», ανέφερε.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου απάντησε και στο κυβερνών κόμμα ΑΚΡ που τον αποκάλεσε Έλληνα. «Ο Εκρέμ είναι Έλληνας λένε. Εγώ αν ήμουν στην θέση σας θα γελούσα με αυτούς. Και το γιουχάισμα ακόμη σας κουράζει. Τί είναι λένε; Ο Εκρέμ ειναι Πόντιος, είναι τρομοκράτης. Ο Αλλάχ να τους δίνει φώτιση», ανέφερε.

Πάντως ενώ η Τραπεζούντα υποδέχτηκε τον Εκρέμ Ιμάμογλου με πανηγυρισμούς, τον Υπουργό Εσωτερικών ΣουλεΪμάν Σοϊλού, ο οποίος επίσης είναι από την Τραπεζούντα τον υποδέχτηκε με διαμαρτυρίες φωνάζοντάς του «Βάλε μυαλό» και «Όλα θα γίνουν ωραία», το οποίο είναι σύνθημα Ιμάμογλου για τις επαναληπτικές εκλογές 23 Ιουνίου.

Στο μεταξύ το αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης Αλί Κοπούζ υποστηρίζοντας τον Σουλεϊμάν Σοϊλού είπε: «Κοιτάξτε την ομάδα που διαμαρτύρεται εναντίον του Σουλεϊμάν Σοϊλού, είναι όλοι όπως ο Ιμάμογλου Πόντιοι που φαίνονται μουσουλμάνοι».