Ένας νεκρός από εργασίες συντήρησης σε χιονοδρομικό κέντρο

Ένας νεκρός από εργασίες συντήρησης σε χιονοδρομικό κέντρο

Εργάτες χτυπήθηκαν από καλώδια επισκευάζοντας ένα αναβατόριο σκι

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε δυστύχημα που σημειώθηκε στο ελβετικό χιονοδρομικό κέντρο Ένγκελμπεργκ Τίτλις στη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε ένα εκτός λειτουργίας αναβατόριο σκι, σύμφωνα με πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Εργάτες χτυπήθηκαν από καλώδια, όταν ένα προσωρινό υποστήριγμα που είχε συνδεθεί στο κύριο καλώδιο μιας καμπίνας έσπασε, δήλωσε η αστυνομία του κεντρικού ελβετικού καντονιού Όμπβαλντεν.

Δύο εργάτες υπέστησαν σοβαρά τραύματα, ενώ άλλος ένας τραυματίστηκε ελαφρύτερα, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι υπόλοιποι τρεις τραυματίστηκαν ελαφρά. Οι τρεις πιο σοβαρά τραυματίες διακομίστηκαν με ελικόπτερα σε νοσοκομεία.

Κανείς τουρίστας δεν έχει εμπλακεί στο δυστύχημα, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας Bergbahnen Engelberg Truebsee Titlis Bet AG, που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των αναβατορίων στο χιονοδρομικό κέντρο, 35 χιλιόμετρα νότια της Λουκέρνης.

Καμία καμπίνα δεν είχε προσδεθεί στο κύριο καλώδιο την ώρα του δυστυχήματος καθώς το αναβατόριο είχε κλείσει λόγω προγραμματισμένης συντήρησης, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Τα αναβατόρια της εταιρίας φθάνουν σε ύψος 3.000 και πλέον μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Αν και η εποχή για σκι έχει τώρα τελειώσει, μερικά αναβατόρια στο Τίτλις λειτουργούν όλον τον χρόνο, καθώς την περιοχή επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες απ' όλον τον κόσμο.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ερευνητές από το Εγκληματολογικό Ινστιτούτο της Ζυρίχης, που διερευνά ατυχήματα και ποινικές υποθέσεις, θα εξετάσει τα αίτια του δυστυχήματος.

Φωτογραφία αρχείου