Βρέθηκε ακόμα μία σορός από το ναυάγιο του σκάφους στο Δούναβη

Βρέθηκε ακόμα μία σορός από το ναυάγιο του σκάφους στο Δούναβη

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό 15 ακόμα αγνοουμένων

Δύτες βρήκαν ένα πτώμα στο ναυάγιο ενός σκάφους αναψυχής σήμερα, μια εβδομάδα μετά την ανατροπή και τη βύθιση του σκάφους στο τμήμα του Δούναβη που διαρρέει τη Βουδαπέστη, δήλωσαν αξιωματούχοι καθώς τα πληρώματα ετοιμάζονται για επιχειρήσεις ανέλκυσης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Είκοσι οκτώ άνθρωποι πιστεύεται πως έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος με την ονομασία Mermaid, στο οποίο επέβαιναν 33 Νοτιοκορεάτες τουρίστες και δύο Ούγγροι, μέλη του πληρώματος, βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη αφού συγκρούστηκε με κρουαζιερόπλοιο στον ποταμό.

Οι δύτες βρήκαν ένα πτώμα στο σημείο του ναυαγίου σήμερα το πρωί, δήλωσαν οι αρχές, μερικές ώρες αφότου η αστυνομία εντόπισε το πτώμα ενός Κορεάτη τουρίστα σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, γεγονός που υπογραμμίζει την κλίμακα της επιχείρησης ανάσυρσης.

Νοτιοκορεατικά και ουγγρικά πληρώματα θα αρχίσουν τις προσπάθειες ασφάλισης του σκάφους ώστε να αποτραπεί η απώλεια πτωμάτων και να γίνουν προετοιμασίες για πιθανή ανέλκυση, δήλωσε ο Νοτιοκορεάτης στρατιωτικός επιτετραμμένος Σονγκ-Σουν-κεούν στους δημοσιογράφους στη Βουδαπέστη.

Εξακολουθεί να είναι πολύ επικίνδυνο για τους δύτες να εισέλθουν στο ναυάγιο και η ορατότητα κάτω από το νερό είναι περιορισμένη, πρόσθεσε.

«Ανάλογα με τη διαδικασία αυτή, θα αποφασίσουμε αν μπορούμε να αρχίσουμε την ανέλκυση του σκάφους με τον γερανό αύριο ή την Παρασκευή», πρόσθεσε.

Επτά Κορεάτες επέζησαν, μέχρι στιγμής 13 έχουν βρεθεί νεκροί και άλλοι 15 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τα δύο μέλη του πληρώματος, εξακολουθούν να αγνοούνται.

Έξι από τους επιζώντες μίλησαν σήμερα στην αστυνομία και στους εισαγγελείς που διεξάγουν έρευνα για τις αιτίες της σύγκρουσης, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για προξενικές υποθέσεις, Λι Σανγκ-τζιν, στην ίδια συνέντευξη Τύπου. Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Η Νότια Κορέα έχει ζητήσει από την Ουγγαρία να εξασφαλίσει ότι δεν θα απελευθερωθεί ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου, ένας 64χρονος Ουκρανός που έχει συλληφθεί και δεν έχει οριστεί ακόμη εγγύηση για την απελευθέρωσή του. Οι δικηγόροι του λένε πως ο καπετάνιος είναι συντετριμμένος απ' αυτό που συνέβη, όμως δεν έχει κάνει κανένα λάθος.

Μια κοινή ομάδα δυτών ερευνά το ναυάγιο κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η στάθμη του Δούναβη έχει ανέβει σημαντικά, αν και τα νερά υποχώρησαν αυτή την εβδομάδα καθώς ο καιρός βελτιώνεται, δήλωσαν αξιωματούχοι.