Ερντογάν: Όσο πιο δυνατοί γινόμαστε τόσο πιο πολύ μας σαμποτάρουν

Ερντογάν: Όσο πιο δυνατοί γινόμαστε τόσο πιο πολύ μας σαμποτάρουν

Πολύωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στην Άγκυρα

Όσο η Τουρκία κάνει θαρραλέα βήματα στη Συρία, το Ιράκ, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο αυξάνονται και οι απόπειρες εναντίον της, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος υποστηρίζοντας πως όσο η Τουρκία «ανεξαρτοποιείται», αυξάνονται και τα σαμποτάζ εναντίον της.

Σύμφωνα με το sigmalive, σε ομιλία του ενώπιον δικαστών σε ιφτάρ (πρώτο δείπνο πριν την ολοήμερη νηστεία του Ραμαζανιού) στο προεδρικό στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια η Τουρκία βρίσκεται απέναντι σε σημαντικές δοκιμασίες.

«Όσο αυξάνεται η ανεξαρτησία της Τουρκίας σε κάθε πεδίο, αυξάνεται και η δοσολογία των σαμποτάζ. Όσο εμείς λαμβάνουμε μόνοι μας τις αποφάσεις για τη συνέχεια του έθνους μας, όσο κάνουμε βήματα με θάρρος στη Συρία, το Ιράκ, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων, αυτού του είδους οι απόπειρες θα συνεχίσουν», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι αυτή «η περίοδος είναι περίοδος για τους συνομιλητές μας να συνηθίσουν, να χωνέψουν, να αποδεχτούν μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία. Ασφαλώς δεν είναι εύκολο να αλλάξουν τις παλιές τους συνήθειες μέσα σε σύντομη περίοδο. Αυτός είναι και ο λόγος που επιδεικνύονται άτοπες και εκτός χρόνου αντιδράσεις εναντίον της χώρας μας», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Συνεχίζει ακάθεκτη η Τουρκία τις δραστηριότητές στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία θα «συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας η οποία εκδόθηκε χθες το βράδυ.

Η συνεδρία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και κράτησε 3,5 ώρες.

Στην ανακοίνωση του ΣΕΑ, αναφέρεται ότι κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Κύπρο και γύρω από αυτή το τελευταίο διάστημα, αναφέροντας ότι «επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η αποφασιστικότητα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκικής Δημοκρατίας, της «τδβκ» και των Τουρκοκυπρίων». «Υπογραμμίστηκε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι προκλητικές συμπεριφορές και ανεύθυνες δηλώσεις για την περιοχή, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο οι οποίες είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε και η νέα επιχείρηση της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ με την επονομασία «ξαφνική επίθεση». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης με το ίδιο θάρρος και αποφασιστικότητα όπως και στο παρελθόν.