Politico: Ο χάρτης με τις πιο εθνικιστικές χώρες στην ΕΕ

Politico: Ο χάρτης με τις πιο εθνικιστικές χώρες στην ΕΕ

Στην κορυφή Ουγγαρία και Ιταλία - Στην 12η θέση η Ελλάδα

Χάρτη με τις πιο εθνικιστικές και ευρωσκεπτικιστικές χώρες, ανάλογα με τα ποσοστά που έλαβαν τα αντίστοιχα κινήματα στις ευρωεκλογές, έδωσε στη δημοσιότητα το Politico.

Στον χάρτη των 28 κρατών-μελών της ΕΕ, πρώτη χώρα σε ευρωσκεπτικισμό/εθνικισμό έρχεται η Ουγγαρία με ποσοστό 62%. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιταλία με 56% και τρίτη η Πολωνία με 53%. Την πρώτη πεντάδα των χωρών όπου οι πολίτες ψήφισαν εθνικιστικά και ευρωσκεπτικιστικά κινήματα, συμπληρώνει η Τσεχία με 52% και η Μεγάλη Βρετανία με 45%.

Σύμφωνα με το Politico, στις ευρωεκλογές του 2014 πρώτη χώρα σε ευρωσκεπτικισμό/εθνικισμό ήταν και πάλι η Ουγγαρία με ποσοστό 66%, με την Μεγάλη Βρετανία να ακολουθεί με 52%, τρίτη την Πολωνία με 47%, τέταρτη την Τσεχία με 43% και πέμπτη την Ολλανδία με 38%.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 12η θέση, όπως και το 2014, με ποσοστό 21%, από 22% το 2014. Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ ξεχωρίζουν τρεις χώρες, που δεν έδωσαν ψήφο σε εθνικιστικά/ευρωσκεπτικιστικά κινήματα και συγκεκριμένα, η Ρουμανία, Ιρλανδία και η Μάλτα.