Ξεκίνησε το ταξίδι για τη Ρώμη και κατέληξε στο Ρομ της Γερμανίας

Ξεκίνησε το ταξίδι για τη Ρώμη και κατέληξε στο Ρομ της Γερμανίας

Ένα ορθογραφικό λάθος ενός 81χρονου στο destinator, κατέστρεψε το όνειρό του να ταξιδέψει με το αυτοκίνητό του από την Βρετανία στη Ρώμη, προκειμένου να επισκεφθεί το Βατικανό και ενδεχομένως να δει από κοντά τον Πάπα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο 81χρονος με ιταλική καταγωγή κάτοικος του Νιούκαστλ, αποφάσισε να ταξιδέψει οδικώς με την Jaguar του στην ιταλική πρωτεύουσα. Ετοίμασε τα πράγματά του, πήρε το destinator και ξεκίνησε το μακρινό ταξίδι. Μετά από περίπου 1.500 χλμ. που διήνυσε οδηγώντας, το destinator τον ενημέρωσε, ότι έφθασε στον προορισμό του. Μόνο που τίποτα στην γύρο περιοχή δεν του θύμιζε την Ρώμη.

Έτσι, βγήκε από το αυτοκίνητο, προσπαθώντας να εντοπίσει, που είναι το Κολοσσαίο ή η διάσημη Sistine Chapel. Μάλιστα, μέσα στην ταραχή του ξέχασε να τραβήξει το χειρόφρενο στην Jaguar, η οποία τσούλησε προς τα πίσω, γκρεμίζοντας την πινακίδα, που ενημέρωνε, ότι βρισκόταν μόλις 1 χλμ. μακριά από το χωριό Ρομ στην δυτική Γερμανία.

Ο 81χρονος ξεκινώντας από το Νιούκαστλ, αντί να γράψει Rome στο destinator, προκειμένου να του υποδείξει την διαδρομή που ήθελε, έγραψε Rom και κατέληξε στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Στο σημείο έσπευσαν Γερμανοί αστυνομικοί, οι οποίοι είπαν, ότι ο 81χρονος ήταν σε πλήρη σύγχυση, καθώς δεν μπορούσε να καταλάβει, πως αντί για την Ιταλία, βρέθηκε στη Γερμανία.

Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να του εξηγήσουν, τι είχε κάνει λάθος και αφού έλεγξαν το αυτοκίνητό του για τυχόν ζημιές και τον άφησαν να συνεχίσει το ταξίδι του, αυτή τη φορά προς τη σωστή κατεύθυνση.