Η μετανάστευση έδωσε το 45,8% στον Σαλβίνι στο νησί Λαμπεντούζα

Η μετανάστευση έδωσε το 45,8% στον Σαλβίνι στο νησί Λαμπεντούζα

Η ακροδεξιά Λέγκα επικράτησε στις περιοχές που υποδέχονται τους περισσότερους μετανάστες

Η ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, μεγάλου νικητή των ευρωεκλογών στην Ιταλία με ποσοστό 34% των ψήφων, ψηφίστηκε με μεγάλα ποσοστά στα «καυτά σημεία» της μετανάστευσης, από τη Λαμπεντούζα στα νότια μέχρι τη Βεντιμίλια στα βορειοδυτικά.

Στη Λαμπεντούζα, το ιταλικό νησί που βρίσκεται πιο κοντά στις ακτές της Λιβύης και όπου εξακολουθούν να φθάνουν σκάφη με πρόσφυγες, η Λέγκα εξασφάλισε το 45,8% των ψήφων, πολύ περισσότερες από το Δημοκρατικό Κόμμα. Το PD ωστόσο είχε ως υποψήφιό του Πιέτρο Μπαρτόλο, τον γιατρό της Λαμπεντούζα που έγινε διάσημος με το ντοκιμαντέρ «Fuocoammare» (Φωτιά στη θάλασσα).

Η Λέγκα εξασφάλισε επίσης το 44% των ψήφων στη Βεντιμίλια, τη συνοριακή κοινότητα στην ακτή της Λιγουρίας, απ΄ όπου διέρχονται εδώ και χρόνια πλήθη μεταναστών, που προσπαθούν να φθάσουν στη Γαλλία και 41% στην Μπαρντονέκια, τον τελευταίο σταθμό όσων τολμούν την ορεινή διέλευση.

Στην Καλαβρία στα νότια, προπύργιο του Κινήματος Πέντε Αστέρων, η Λέγκα ξεπέρασε τον κυβερνητικό σύμμαχό της στο Ριάτσε, επί μακρόν πρότυπο υποδοχής μεταναστών, ο πρώην δήμαρχος του οποίου όμως, ο Ντομένικο Λουκάνο, διώκεται για βοήθεια στη παράτυπη μετανάστευση.

Σε αυτό το χωριουδάκι, η Λέγκα πήρε το 30% των ψήφων έναντι 26% για το M5S και 17% για το PD, που υποστήριξε τον Λουκάνο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...