«Να μην επιτραπούν οι προκλήσεις και οι ανεύθυνες δηλώσεις για το Αιγαίο»

«Να μην επιτραπούν οι προκλήσεις και οι ανεύθυνες δηλώσεις για το Αιγαίο»

Ο Τούρκος υπ. Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ στέλνει νέο μήνυμα προς την Αθήνα

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, καθώς με νέα του τοποθέτηση, διαμηνύει ότι «οι προκλητικές ενέργειες και οι ανεύθυνες δηλώσεις δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το CNN Turk, ο Ακάρ ανέφερε σε εκδήλωση για την άσκηση «Θαλασσόλυκος»:

«Είναι ειλικρινής προσδοκία μας ότι δεν θα επιτραπούν οι προκλητικές ενέργειες και οι ανεύθυνες δηλώσεις, που δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε το Σάββατο ο Χουλουσί Ακάρ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε πως «η επιθυμία μας και η προσδοκία μας είναι ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας- που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο- και της ΤΔΒΚ θα γίνουν σεβαστά. Αναμένουμε από όλες τις πλευρές να σεβαστούν αυτά τα θέματα. Αυτό είναι το πιο φυσικό δικαίωμά μας»,.

Αναφέρθηκε ακόμη στις συζητήσεις στρατιωτικών αντιπροσωπειών για τη συμφωνία επί των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. «Πιστεύω ότι αυτές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στο μέλλον και πιστεύω ότι θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...