Έκρηξη με τραυματίες στη Λυών της Γαλλίας

Έκρηξη με τραυματίες στη Λυών της Γαλλίας

Σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης με τουλάχιστον οκτώ τραυματίες

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Λυών στη Γαλλία, όταν σημειώθηκε έκρηξη στον πολυσύχναστο πεζόδρομο Βικτόρ Ουγκό με τουλάχιστον οκτώ τραυματίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καθώς η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 17:30 τοπική ώρα (19:30 ώρα Ελλάδας), πρόκειται για βομβιστική επίθεση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι τουλάχιστον οι δύο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένα παιδί ηλικίας 10 ετών.

Οι αρχές αποδίδουν την έκρηξη σε παγιδευμένο δέμα, που όπως ανέφεραν νωρίτερα πηγές της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας και των δικαστικών αρχών, ήταν τοποθετημένο στο οδόστρωμα, όταν εξερράγη. Γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, ότι η βόμβα περιείχε καρφιά και βίδες.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε μια πρώτη αντίδραση, έκανε λόγο για "επίθεση", από την οποία ευτυχώς δεν υπήρξαν νεκροί. Ένας εκπρόσωπος της περιφέρειας διαβεβαίωσε, ότι η ζωή των τραυματιών δεν κινδυνεύει και ότι φέρουν τραύματα στο κάτω μέρος του σώματός τους.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν εικόνες, με την Αστυνομία να έχει αποκλείσει την περιοχή, ενώ επί τόπου σπεύδουν ασθενοφόρα και οχήματα της Πυροσβεστικής.