Χιλιάδες στρατιώτες στέλνουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Χιλιάδες στρατιώτες στέλνουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Κλιμακώνεται ο ψυχολογικός πόλεμος με το Ιράν

Ακόμα περισσότερα αμερικανικά στρατεύματα θα σταλούν στη Μέση Ανατολή.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον υπηρεσιακό υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν ο οποίος σήμερα τόνισε ότι το Πεντάγωνο εξετάζει την ανάπτυξη περισσότερων αμερικανικών στρατευμάτων στην Μέση Ανατολή για την ενίσχυση της προστασίας των αμερικανικών δυνάμεων που εδρεύουν εκεί.

Η δήλωση διατυπώνεται εν μέσω του ολοένα κλιμακούμενου ψυχολογικού πολέμου ΗΠΑ-Ιράν.

«Αυτό που εξετάζουμε είναι: Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αυξήσουμε την προστασία των δυνάμεων στην Μέση Ανατολή;». «Αυτό ενδέχεται να περιλαμβάνει την αποστολή επιπλέον στρατευμάτων», τόνισε ο Σάναχαν.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους έξω από το κτίριο του Πενταγώνου, διέψευσε τις αναφορές ότι ένας συγκεκριμένος αριθμός στρατευμάτων εξετάζεται σε αυτή τη φάση.

Χθες το Reuters, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετέδωσε ότι το Πεντάγωνο εξετάζει μια πρόταση ανάπτυξης περίπου 5.000 στρατευμάτων, ενώ άλλα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για αποστολή έως και 10.000 στρατιωτών.

«Ξύπνησα σήμερα το πρωί και διάβασα ότι στέλνουμε 10.000 στρατιώτες στην Μέση Ανατολή και έπειτα διάβασα ότι θα είναι 5.000», δήλωσε ο Σάναχαν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα είναι «ούτε 10.000, ούτε 5.000».

(Φωτογραφία Αρχείου)

Παρακαλούμε περιμένετε ...