Φωτογραφίες από την απόβαση των Τούρκων σε Μεσόγειο και Αιγαίο

Φωτογραφίες από την απόβαση των Τούρκων σε Μεσόγειο και Αιγαίο

Έληξε ο «Θαλασσόλυκος» - Νέα τουρκική άσκηση κοντά στο Καστελόριζο την ημέρα των εκλογών

Λήγει σε δύο ημέρες και τυπικά η άσκηση «Θαλασσόλυκος 2019» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που διεξήχθη με διάφορα σενάρια σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Τουρκίας έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες τόσο από την επιθεώρηση που έκανε ο Ναύαρχος Αντνάν Οζμπάλ αλλά και από διάφορες φάσεις της άσκησης. Έμφαση δόθηκε στις φωτογραφίες από τις αποβάσεις.

Σήμερα η άσκηση επί της ουσίας έχει λήξει και τα πλοία που συμμετείχαν σε αυτή επισκέπτονται λιμάνια της γειτονικής χώρας και των κατεχομένων της Κύπρου.

Παράλληλα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από μια άσκηση ρίψης αλεξιπτωτιστών.

Παράλληλα όμως η Άγκυρα διατηρεί την ένταση στο Αιγαίο καθώς με την παράνομη NAVTEX 0635/19 δεσμεύει περιοχή στην καρδιά του Αιγαίου μια ανάσα από τα Ψαρά και την Σκύρο αλλά σε διεθνή ύδατα για άσκηση με την χρήση όπλων για τις 27-30 Μαΐου, 17-20 Ιουνίου και 24-27 Ιουνίου.

Την ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα, η Τουρκία με την NAVTEX 0639/19 θα διεξάγει άσκηση με την χρήση όπλων και πυρών δυτικά του Καστελόριζου. Μέρος της περιοχής που έχει δεσμεύσει εμπίπτει σε ελληνική δικαιοδοσία.

3
σχόλια
 1. avatar Ανεστης

  Η προπαγανδα σε ολο της το μεγαλειο

  1. avatar Prime Minister

   Ναι μπράβο φίλε μου, η προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο.
   Μην τους υποτιμάς όμως, αυτοί είναι ικανοί για πολλά...
   Και θα κάνουν πολλά γιατί είναι η φάρα τους τέτοια, τον Ερντογάν τον ψηφίζει η συντριπτική πλειοψηφία των τούρκων άρα...τι είναι οι τούρκοι;
   Μήπως είναι ολίγον ισλαμοφασίστες; Λέμε τώρα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...