Η οικογένεια της Formula 1 αποχαιρετά τον Νίκι Λάουντα

Η οικογένεια της Formula 1 αποχαιρετά τον Νίκι Λάουντα

Τα συγκινητικά μηνύματα κορυφαίων προσωπικοτήτων

Η είδηση του θανάτου του «θρύλου» της Formula 1, Νίκι Λάουντα, έχει απλώσει ένα πέπλο θλίψης και συγκίνησης σε όλον τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση για την απώλεια του 70χρονου πιλότου, προσωπικότητες που έχουν σημαδέψει τον χώρο, στέλνουν μηνύματα με τα οποία αποχαιρετούν τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Με συγκινητικά μηνύματα και δηλώσεις αποχαιρέτισαν οι οδηγοί και όλα τα σημαντικά πρόσωπα της Formula 1 τον μεγάλο Αυστριακό, που έφυγε σε ηλικία 70 ετών!

Λιούις Χάμιλτον (Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής)

«Φίλε μου, δεν μπορώ να το πιστέψω, ότι δεν είσαι πλέον ανάμεσά μας. Μου λείπουν οι συζητήσεις μας, τα γέλια μεταξύ μας, οι αγκαλιές μετά από κοινές νίκες. Και αν δεν ήσουν εσύ, δεν θα είχα έρθει ποτέ σε αυτή την ομάδα. Ο Θεός να είναι φιλεύσπλαχνος με την ψυχή σου».

Ο Νίκι Λάουντα με τον Λιούις Χάμιλτον.

Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής)

«Αγαπητέ Νίκι. Σε ευχαριστώ για όλα, όσα έκανες για εμένα. Εμαθα πολλά από εσένα. Το πάθος σου, το μαχητικό σου πνεύμα, να μην τα παρατάω ποτέ, την πίστη σου για μία δεύτερη φορά στη ζωή, την υπομονή σου με τους νέους πιλότους. Με ενέπνευσες, να μην παραιτούμαι ακόμη και στη δυσκολότερη ώρα».

Οι οδηγίες του Λάουντα στον Νίκο Ρόσμπεργκ.

Κάρλος Σάινθ (Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής)

«Με θλίβει πολύ, η είδηση του θανάτου του Νίκι Λάουντα. Ήταν ένας από τους τελευταίους πραγματικούς ήρωες της Formula 1. Ενας πραγματικός τζέντλεμαν, ένας υπέροχος άνθρωπος».

Μπέρνι Εκλεστον (πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Formula 1)

«Ο Νίκι ήταν ένα ξεχωριστό πρόσωπο. Μου λείπει πολύ. Δεν έκρυβε ποτέ τη γνώμη του. Τον άκουγες προσεκτικά. Και σαν οδηγός ήταν απλά σπουδαίος. Γνώριζε πάντα, αν οδηγούσε στο όριο ή αν υπήρχε ακόμη δυνατότητα να κερδίσει χρόνο. Αγαπούσε τη Formula 1».

Με το πρώην αφεντικό της F1, Μπέρνι Έκλστοουν.

Ζαν Τοντ (πρόεδρος της FIA)

«Ο Νίκι Λάουντα ήταν ένας ήρωας των μηχανοκίνητων σπορ, ο οποίος με είχε εμπνεύσει στα νιάτα μου. Είναι ένα oρόσημο στην ιστορία της Formula 1».

Mατία Μπινότο (διευθυντής της ομάδας της Ferrari)

«Είναι μία πολύ θλιβερή ημέρα για εμένα. Όταν ήμουν μικρός, έβλεπα αυτόν και τον Ρεγκατσόνι να νικούν για τη Ferrari. Δεν ήμουν ούτε καν δέκα χρονών και μου έμοιαζε σαν ένας ατρόμητος πολεμιστής».

Τότο Βολφ (διευθυντής της ομάδας της Mercedes)

«Ο Νίκι θα παραμείνει για πάντα ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του αθλήματός μας. Ενσάρκωνε τον ηρωισμό, την ανθρωπιά και την ειλικρίνεια εντός και εκτός πίστας. Αφήνει πίσω του ένα μεγάλο κενό στη Formula 1. Θα μας λείψει πολύ σαν φωνή της σωφροσύνης».

Χέλμουτ Μάρκο (αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull)

«Γνώριζα, ότι δεν ήταν καλά. Ωστόσο, όταν έρχεται η είδηση, είναι σίγουρα ένα χτύπημα. Νιώθω, σαν να έχω απομείνει ο μόνος Μεθουσάλας».

Αλέν Προστ (Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής)

«Ο κόσμος της Formula 1 χάνει έναν χαρακτήρα. Υπάρχουν παγκόσμιοι πρωταθλητές, άνθρωποι με νίκες, όμως εδώ χάνουμε έναν άνθρωπο, που δεν παραπονέθηκε ποτέ στη ζωή του για κάτι και συνέχιζε πάντα τον δρόμο του».

Έμερσον Φιτιπάλντι (Βραζιλιάνος παγκόσμιος πρωταθλητής)

«Με θλίβει πολύ, που είδε ο Νίκι Λάουντα την τελευταία σημαία τερματισμού. Τι άνθρωπος, τι οδηγός! Ένας τέτοιος, υπήρξε μόνον μία φορά. Αυτά που έκανε για το άθλημα, είναι ατέλειωτα».

Φρέντι Χαντ (γιος του μεγάλου αντιπάλου του Λάουντα, Τζέιμς Χαντ)

«Δεν μπορούν να περιγράψουν οι λέξεις, πόσο λυπημένος είμαι για τον θάνατο του Νίκι. Ήταν ένας μεγάλος φίλος του πατέρα μου, όλης της οικογένειας Χαντ. Μου έδωσε όλα αυτά τα χρόνια τόσες πολλές, καλές συμβουλές. Οι σκέψεις μου είναι στον Ματίας και σε όλη την οικογένεια Λάουντα».

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ (ηθοποιός)

«Ο Νίκι ήταν ένας πρωταθλητής. Ήταν ένα σύμβολο. Ήταν ένας αυστριακός θησαυρός. Ήταν ένας από τους καλούς μου φίλους. Θα μου λείψει αυτός ο γενναιόδωρος, γρήγορος ήρωας με τη μεγάλη καρδιά του».

Ο Νίκι Λάουντα με τον Τσέηζ Κάρεϊ.

Τσέιζ Κάρεϊ (αφεντικό της Formula 1)

«Η Formula 1 έχασε όχι μόνον μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητές της, αλλά και έναν από τους ήρωές της. Η αγάπη του για τα μηχανοκίνητα αθλήματα και το θάρρος του ήταν απλά εξαιρετικά. Ενέπνευσε τόσους πολλούς οπαδούς. Ο θάνατός του είναι μία μεγάλη απώλεια για όλη την οικογένεια της Formula 1 και τα μηχανοκίνητα αθλήματα.

πηγή: gazzetta.gr