Προκαλεί η Τουρκία: Δεν χωρά ο νους τη βία του εισβολέα ελληνικού στρατού

Προκαλεί η Τουρκία: Δεν χωρά ο νους τη βία του εισβολέα ελληνικού στρατού

Το τουρκικό υπ. Εξωτερικών ζητά από την Ελλάδα να καταβάλει αποζημίωση

Με αφορμή την 19η Μαΐου, ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε μία απαράδεκτη και άκρως προκλητική ανακοίνωση μιλώντας για «απάνθρωπα εγκλήματα του Ελληνικού στρατού» ενώ δεν διστάζει να ζητήσει από την Ελλάδα να «καταβάλει αποζημίωση που καταγράφηκε στη Συνθήκη της Λωζάννης».

Αναλυτικά η ανακοίνωσητου υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας :

«Η 19ηΜαϊου του 1919 είναι μια ημέρα που γιορτάζεται κάθε χρόνο στην Τουρκία και στο εξωτερικό καθώς είναι η ημέρα που ξεκινάει η πορεία για τον αγώνα της ανεξαρτησίας μας. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάποιες σκληροπυρηνικές ομάδες που στην Ελλάδα δρουν και αποσκοπούν στην υποκίνηση μίσους προς την Τουρκία αλλά και δημιουργούν ευφάνταστες κατηγορίες για να επισκιάσουν την σημαντική για εμάς ημέρα, όπως και τις δηλώσεις κάποιων Ελλήνων πολιτικών που με κίνητρα εσωτερικής πολιτικής κάνουν δηλώσεις και διαστρεβλώνουν τις ιστορικές πραγματικότητες και δημιουργούν.

Σε αυτούς που δημιουργούν αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς τους υπενθυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια της εισβολής του ελληνικού στρατού στην Ανατολία, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη της ωμής βίας που ξεπερνούσε και τους κανόνες του πολέμου και καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημίωση που καταγράφηκε στη Συνθήκη της Λωζάννης.

Η βία του εισβολέα ελληνικού στρατού όταν έφτασε σε επίπεδα που δεν χωράει ο ανθρώπινος νους, οι σύμμαχοι της δημιούργησαν μια επιτροπή και κατέγραψαν τα απάνθρωπα εγκλήματα του Ελληνικού στρατού.

Ως εκ τούτου, είναι σαφές ότι οι αβάσιμοι ισχυρισμοί εναντίον της ιστορίας μας δεν σχετίζονται με τη λογική, τη συνείδηση και το δίκαιο. Αυτές οι ομιλίες είναι ασυμβίβαστες με τους στόχους της προώθησης των διμερών σχέσεων μας και αφήνουν μια κακή κληρονομιά στις μελλοντικές γενιές.

Το 1935 ο Έλληνας πρωθυπουργός Βενιζέλος πρότεινε για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τον μεγάλο ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, αυτή είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη πως δεν υπάρχει κάποιο ιστορικό ζήτημα ανάμεσα στις δυο χώρες, όπως ισχυρίζονται κάποιοι ανεύθυνοι πολιτικοί αλλά και ακραίοι Έλληνες».