Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Χριστόφιας

Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Χριστόφιας

Οι ιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, έκριναν αναγκαία την διασωλήνωση του, αναφέρει το politis.com.cy.

Τον Δημήτρη Χριστόφια εξέτασε νωρίτερα ειδικός Λοιμωξιολόγος ο οποίος έφτασε Κύπρο από το Ισραήλ Λοιμωξιολόγος ο οποίος συνεργάζεται με την ομάδα των θεραπόντων ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για τα επόμενα βήματα για την θεραπεία του τέως Προέδρου, Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Ισραηλινός Λοιμωξιολόγος, μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας γύρω στις 18:00 το απόγευμα, συνοδευόμενος από τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, όπου τον υποδέχθηκαν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, η σύζυγος του κ. Χριστόφια, Έρση, και ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από χθες, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, αλλά παραμένει κρίσιμη.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίας της ομάδας των θεραπόντων ιατρών του, αξιολογήθηκαν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στον κ. Χριστόφια.

Σημειώνεται ότι με ενέργειες της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, μετακαλείται Ιατρός Λοιμοξιολόγος από το εξωτερικό, ο οποίος, σε συνεργασία με την ομάδα των θεραπόντων ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα για τη θεραπεία του ασθενούς.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.

Στο νοσοκομείο μετέβη χθες και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ στο πλευρό του Δημήτρη Χριστόφια βρέθηκε το πρωί και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Εξερχόμενος του Γενικού Νοσοκομείου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως ο πρώην Πρόεδρος «περνά δύσκολες ώρες». «Ελπίζω να το ξεπεράσει και αύριο θα πραγματοποιηθεί συμβούλιο των θεραπόντων ιατρών. Του έχω πει πως ό,τι χρειαστεί θα είμαστε στην διάθεση του. Αυτό που θέλω να εκφράσω είναι την λύπη μου», ανέφερε. Σε μήνυμα του στο Twitter εξάλλου ο ΠτΔ έγραψε το ακόλουθο μήνυμα: