Το μυστικό της συγγραφέως των που κατάφερε να κάνει περιουσία 350 εκατ. δολαρίων

Το μυστικό της συγγραφέως των που κατάφερε να κάνει περιουσία 350 εκατ. δολαρίων

Η Danielle Steel είναι μια από τους πλέον παραγωγικούς και διαβασμένους λογοτέχνες του κόσμου

Η Danielle Steel είναι μια από τους πλέον παραγωγικούς και διαβασμένους λογοτέχνες του κόσμου, ιδιαιτέρως γνωστή και στη χώρα μας.

Τα βιβλία της, μεταξύ των οποίων τα «Μαγεία», «Μέχρι το τέλος του κόσμου», «Έρωτας εξ αποστάσεως», «Η κληρονομιά», «Οδός Τσαρλς 44», «Κεραυνός», «Το φάντασμα» κ.ά., έχουν μεταφραστεί σε 28 γλώσσες και κυκλοφορούν σε 47 χώρες.

Η Steel έχει στο ενεργητικό της πάνω από 80 μπεστ-σέλερ βιβλία, έχοντας πουλήσει 800 εκατ. αντίτυπα και τιμηθεί στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Έχει όμως και 9 παιδιά, μοιράζοντας τον χρόνο της μεταξύ ΗΠΑ και Γαλλίας.

Πώς τα προλαβαίνει όμως όλα αυτά; Εύκολα, έχει κόψει τον ύπνο! Κοιμάται μόλις 4 ώρες τη μέρα. Αυτό αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό «Glamour», μιλώντας για το μυστικό της παραγωγικότητάς της, ένα μυστικό που της έχει χαρίσει περιουσία 350 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Αλλά και 7 βιβλία τον χρόνο!

Η Steel δουλεύει 20-22 ώρες τη μέρα και συχνά-πυκνά δεν σηκώνεται από το γραφείο της ακόμα και μετά από 24 ώρες. Και τηρεί μάλιστα απαρέγκλιτα την ίδια ρουτίνα εδώ και δεκαετίες: ξεκινά τη συγγραφή στις 8:00 το πρωί, τρώγοντας απλώς ένα τοστ και πίνοντας λίγο ντεκαφεϊνέ.

Η 71χρονη συγγραφέας επισκέφτηκε πρόσφατα το στρατηγείο της Amazon και σοκαρίστηκε, όπως είπε, από όλες τις ευκολίες που έχουν πια οι πιτσιρικάδες στα χέρια τους και παραπονιούνται για όλα:

«Δεν περίμενα ποτέ μια τέτοια ποιότητα ζωής στα 25. Εγώ έκανα τρεις δουλειές ταυτοχρόνως και μετά τη δουλειά έγραφα».

Κάτι που κάνει ακόμα και σήμερα, είτε είναι στο σπίτι της στο Σαν Φρανσίσκο είτε στο Παρίσι: «Νεκρή ή ζωντανή, με βροχή ή με ήλιο, κάθομαι στο γραφείο μου και κάνω τη δουλειά μου», δήλωσε στο περιοδικό. Χρησιμοποιώντας ακόμα εκείνη τη γραφομηχανή του 1946!