Ο σουπερστάρ γενικός διευθυντής της Uber έχει την επιτυχία στο αίμα του και να γιατί

Ο σουπερστάρ γενικός διευθυντής της Uber έχει την επιτυχία στο αίμα του και να γιατί

Κι όμως, η επιτυχία είναι για τον Khosrowshahi οικογενειακή υπόθεση

Ο Dara Khosrowshahi, διευθύνων σύμβουλος της Uber, είναι μέλος μιας ευρύτερης οικογένειας υπερεπιτυχημένων γενικών διευθυντών και ιδιοκτητών, λες και το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά!

Ο Khosrowshahi πήρε τα ηνία της Uber το 2017 από τον ίδιο τον ιδρυτή της Travis Kalanick και κατάφερε μέσα σε λίγο καιρό να γίνει ένα από τα πιο καυτά ονόματα της Silicon Valley, ένας από τους πιο παινεμένους CEO.

Κι όμως, η επιτυχία είναι για τον Khosrowshahi οικογενειακή υπόθεση, όπως μας λέει το περιοδικό Fortune, καθώς τα αδέρφια, τα ξαδέρφια του και οι θείοι του έχουν όλοι εντυπωσιακά βιογραφικά που περιλαμβάνουν ίδρυση δικών τους εταιριών εκατομμυρίων, διοίκηση επιχειρήσεων του δείκτη Fortune 500 και πτυχία από Χάρβαρντ και Στάνφορντ.

Ο νεαρός Dara Khosrowshahi ήταν για 12 ολόκληρα χρόνια γενικός της Expedia, μετατρέποντας την ιστοσελίδα στο μεγαλύτερο online ταξιδιωτικό πρακτορείο των ΗΠΑ και χαρίζοντάς του το 2016 έσοδα 8,7 δισ. δολαρίων. Δεν είναι όμως ο μόνος Khosrowshahi που έχει τέτοια κατορθώματα να επιδείξει.

Ο αδερφός του, Kaveh Khosrowshahi, είναι εκτελεστικός διευθυντής στην επενδυτική εταιρία Allen & Company, σε μια εταιρία που εργάζεται από το 1989. Ο άλλος αδερφός του, Mehrad Khosrowshahi, είναι γενικός στην εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων Confida Inc, παρέχοντας συμβουλές σε εταιρίες-κολοσσούς του δείκτη Fortune 500.

Ο Hassan Khosrowshahi, θείος του Dara, έχει ιδρύσει την καναδική αλυσίδα ηλεκτρονικών Future Shop, την οποία απέκτησε η Best Buy το 2001 έναντι 432 εκατ. δολαρίων. Ο Hassan είχε μεταναστεύσει στον Καναδά το 1981 και πλέον είναι πρόεδρος της επενδυτικής Persis.

Ο Hadi Partovi, ξάδερφος του Dara, είναι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της εκπαιδευτικής ΜΚΟ Code.org, έχοντας περάσει ως εκτελεστικός διευθυντής από τη Microsoft, αλλά και μέλος διοικητικών συμβουλίων πολλών και μεγάλων εταιριών. Ο δίδυμος αδερφός του, Ali Partovi, είναι γενικός διευθυντής της Neo, μιας συμβουλευτικής εταιρίας για τον κατασκευαστικό κλάδο, έχοντας λειτουργήσει επίσης ως ένας από τους πρώτους επενδυτές σε προσπάθειες όπως τοFacebook, η Zappos και το DropBox.

Ο άλλος ξάδερφος του Dara, Amir Khosrowshahi, είναι συνιδρυτής της εταιρίας τεχνολογίας Nervana, την οποία πούλησε στην Intel το 2016 έναντι 400 εκατ. δολαρίων. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Intel. Ένας ακόμα ξάδερφος, ο FarzadKhosrowshahi, ήταν ο άνθρωπος που έφτιαξε τα Google Sheets, έχοντας περάσει από τις Lehman Brothers και JP Morgan.

Άλλος ένας ξάδερφος, ο Darian Shirazi, ήταν ένας από τους πρώτους 10 υπαλλήλους του Facebook, ο οποίος είναι σήμερα ιδιοκτήτης της εταιρίας λογισμικού Radius. Ο Dara έχει και μία ξαδέρφη, την Avid Larizadeh Duggan, που διευθύνει τον επενδυτικό βραχίονα της Google.

Σχετικά Tags
Uber